Huis van het Kind

Welkom in ons Huis van het Kind. Neem gezellig plaats achter het scherm en ontdek onze website. Hier vind je allerlei handige documenten, tips, informatie... omtrent het Huis. Aan de hand van veel gestelde vragen leggen wij je graag uit wat ‘het Huis van het Kind’ inhoudt.


Wat is een Huis van het Kind?
Een Huis van het Kind is een plek waar alle inwoners elkaar kunnen ontmoeten, ondersteuning kunnen krijgen en terecht kunnen met vragen die te maken hebben met kinderen, jongeren en hun gezin.

Waarvoor kunnen inwoners van Hamont-Achel terecht in het Huis van het Kind?
Voor de zorg, ontwikkeling, opvoeding en opvang van kinderen en jongeren (en alle vragen hieromtrent), bij diensten en organisaties die helpen om welzijn, vrije tijd, school en werk zo goed mogelijk te combineren binnen het gezin. Enkele voorbeelden hiervan zijn het consultatiebureau van Kind & Gezin, kinderopvang, de opvoedingswinkel, huiswerkbegeleiding, activiteiten en vergaderingen,...


Waar vinden we het Huis van het Kind in Hamont-Achel?

Voorheen waren de gezinsondersteunende diensten verspreid over verschillende plekken in Hamont-Achel. Sinds de opening van het Huis van het Kind - augustus 2017 - werken deze diensten samen onder één dak in een nieuw gebouw aan de rand van het Stadspark.


Waarom bouwden we een Huis van het Kind

  • Om alle ouders, grootouders, jongeren, kinderen en andere opvoedingsverantwoordelijken van Hamont-Achel beter te kunnen dienen op één centrale plek.
  • Om die diensten die gezinnen ondersteunen beter te laten samenwerken.
  • Om de veiligheid en het comfort van de gebruikers en de bezoekers zo goed mogelijk te waarborgen.
logo hvhk

E-loket