Partnerschap Strausberg

De gemeenteraad van Hamont-Achel keurde tijdens de gemeenteraadszitting van 1 juni 2015 de overeenkomst tot het vestigen van een stedelijk partnerschap met de Duitse stad Strausberg goed.

Vriendschap gegroeid uit culturele uitwisseling

De naam ‘Strausberg’ is in Hamont-Achel al lang geen onbekende meer want al sedert 2000 neemt de muziekvereniging Fanfarenzug Strausberg elke twee jaar deel aan de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen in Hamont, georganiseerd door de harmonie van Hamont. Dezelfde vereniging koos ondertussen ook al twee keer voor Hamont als locatie om zich gedurende een hele week voor te bereiden voor hun deelname aan het Wereldmuziekconcours in Kerkrade in 2009 en 2013. En jaarlijks gaat er een delegatie van de harmonie van Hamont naar Strausberg om daar het jaarlijkse slotevenement van de Fanfarenzug mee te maken.

Bezoek en tegenbezoek

Na een bezoek van burgemeester Elke Stadeler in 2014 aan Hamont-Achel en een daaropvolgend tegenbezoek met een Hamont-Achelse delegatie in datzelfde jaar, rees langs weerszijden het idee om een stedelijk partnerschap aan te gaan.

Strausberg, een stad van 28 000 inwoners op 40 km van Berlijn, is een mooie stad gelegen aan een prachtig meer en omgeven door een enorm bosgebied.

Eind juni 2015 trok een Hamont-Achelse delegatie, ter gelegenheid van het 775-jarig jubileum van Strausberg, naar Strausberg om het stedelijk partnerschap plechtig te ondertekenen en om vervolgens te kijken waar beide steden nog wat van elkaar kunnen opsteken: Strausberg heeft immers een doeltreffende interne organisatie en wordt gekenmerkt door de ondernemingsgeest die er heerst op het vlak van mobiliteit en energievoorziening.

Ondertekening stedelijk partnerschap

Meer info

Dienst Communicatie & Participatie

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
communicatie@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur