Afvalophaling en sorteerregels

De tijd dat al het afval samen in een vuilniszak werd gestopt, is reeds jaren voorbij. Afval sorteren vóór het wordt opgehaald, is de boodschap. Wat wordt er opgehaald? Wat kan je wegbrengen? En wat breng je waar naartoe?

Hieronder vind je een overzicht van de sorteerregels per afvalfractie. Indien je op een bepaalde fractie klikt, kom je terecht op de website van Limburg.net, waar je steeds de meest recente info zal vinden.

Indien je niet weet waar je met een bepaald afvalproduct naartoe moet, kan je dit steeds opzoeken op www.limburg.net/sorteerregels (klik op 'afval ABC').

Kostprijs

De actuele tarieven zijn steeds terug te vinden op dezelfde links als hierboven vermeld.

Regelgeving

Afvalreglement betreffende het beheer van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen (gemeenteraadsbesluit 23/12/2013).

Kohier- en contantbelastingreglement op het inzamelen en verwerken van huishoudelijke afvalstoffen (gemeenteraadsbesluit 23/12/2013).

Tariefreglement op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen op het geautomatiseerd intercommunaal recyclagepark (gemeenteraadsbesluit 23/12/2013).

Meer info

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.