Woonloket

Bij het woonloket kan je terecht voor al je vragen rond premies, subsidies en fiscale voordelen op het vlak van energiebesparende maatregelen, woonverbeteringen en woonaanpassingen.

Breng steeds volgende documenten mee wanneer je naar het woonloket komt:

  • Aanslagbiljet personenbelasting van inkomsten van 3 en 2 jaar geleden;
  • Offertes / facturen van de werken;
  • Attest beschermd afnemer indien van toepassing. Elke huishoudelijke afnemer die van de sociale maximumprijs voor elektriciteit en aardgas kan genieten, is een 'beschermde afnemer'.

Vlaanderen nam een aantal specifieke maatregelen om de gevolgen van de coronavirus maatregelen te beperken. Zo worden verschillende procedures aangepast. Het is belangrijk om u daarbij goed te informeren. Bij vragen mag u steeds contact opnemen met het woonloket.

Huursubsie, huur- en renovatiepremie

Er zijn aanpassingen aan de voorwaarden voor huursubsidie en huurpremie. U kan navragen bij uw contactpersoon van het Sociaal Huis of het woonloket of deze aanpassingen voor u van toepassing zijn.

Renovatiepremie:

Voor de uitdovende renovatiepremie is er een verlenging van de indieningstermijn:

indien uw 1ste aanvraag werd ingediend tussen 15/03/2018 en 31/01/2019 dan heeft u de mogelijkheid om uw dossier in te dienen tot uiterlijk 31/01/2021. De facturen mogen voor deze 2de aanvraag ouder zijn dan 2 jaar maar niet dateren van vóór 15 maart 2018.

Voor aanvragen van de overkoepelende renovatiepremie ingediend in de periode tussen 15/03/2020 en 31/12/2020 mogen de facturen ouder zijn dan 2 jaar maar niet dateren van vóór 15 maart 2018.

Woningcontroles

De conformiteitsonderzoeken worden tot een absoluut minimum beperkt. Er werd een vragenlijst opgemaakt die het woonloket telefonisch met de bewoner zal overlopen. Daarnaast kan foto- en videomateriaal een inzicht bieden.

Als de kwaliteitsproblemen (potentieel) ernstig zijn, zal Wonen-Vlaanderen zo snel mogelijk een conformiteitsonderzoek uitvoeren en de gemeente een advies bezorgen.

Openingsuren & contact

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
0479 604 705
e-mail
monique@wonennoordlimburg.be

Deze dienst werkt enkel op afspraak.