Vakantieaanbod zomer 2021

Het gloednieuw aanbod voor de zomervakantie 2021 is bekend! De zomer van 2021 wordt een zomer met veel activiteiten en kampen. Een zomer van spelen met limieten, activiteiten doen in kleinere bubbels, maar vooral een zomer van grenzeloos plezier! Een overzicht van alle activiteiten vind je hieronder terug.

Interesse in één of meerdere activiteiten? Schrijf je dan hier in. Denk er wel aan: je dient je kroost eerst eenmalig te registreren. Dat kan al voor de start van de inschrijvingen.
Let ook: online inschrijvingen starten op dinsdag 8 juni 2020 om 19.00 uur. Vanaf woensdag 9 juni kunnen de inschrijvingen ook aan de balie van het UiTpunt en dit tijdens de openingsuren.

Voor deze activiteiten kan je ook online de Kompas indienen.

Opgelet: het online inschrijvingssysteem geldt enkel voor activiteiten georganiseerd door de stad. Voor activiteiten georganiseerd door externen – de Musicalstage van Planktom, het taalkamp van language valley, de taalbaden van Huis van het Kind, Reis rond de wereld, de tenniskampen en volleybalkampen – dien je je kind(eren) in te schrijven bij de organisaties zelf. 

Uiteraard moest ook dit vakantieaanbod aangepast worden aan een aantal zomerregels waaraan iedereen zich aan dient te houden: 

 • Advies tot één contactbubbel per week:
  Ouders worden geadviseerd om geen spreiding in het jeugdaanbod in te plannen in dezelfde week. Het blihjft een advies waardoor er dus geen verbod is om kinderen en jongeren in meer dan één bubbel te laten deelnemen. Het is echter belangrijk dat de ouders zich in dat geval zeer bewust moeten zijn dat ze op deze manier het risico op besmetting in deze andere bubbels verhogen. Indien er een besmetting zou plaatsvinden, moeten in dat geval, mogelijks, meerdere bubbels sluiten in plaats van één bubbel.
 • Zieke kinderen blijven thuis:
  Wie ziektesymptomen heeft (geen COVID-19) kan niet deelnemen. Je kan pas deelnemen als je 3 dagen symptoomvrij bent. Wie besmet is met COVID-19 of onder één dak woont met een besmet persoonkan niet deelnemen tijdens de opgelegde quarantaine- of isolatieperiode. Behoort een deelnemer tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit of het kamp als hij/zij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts. We weten dat het strikt is, maar rekenen toch op jullie eerlijkheid. Het is in ieders belang om de richtlijnen strikt te volgen.
 • Bereikbaar zijn:
  Zieke deelnemers moeten naar huis. We vragen om tijdens de activiteit/kamp altijd bereikbaar en beschikbaar te zijn om, indien nodig, je kind te komen halen.
 • Brengen en halen:
  Bij het brengen en het afhalen moet er respect zijn voor de fysieke afstand van 1,5 meter. Kinderen worden afgezet en opgehaald buiten aan de locatie en worden verder begeleid door een monitor. Ouders kunnen NIET zomaar in de bubbel. Social distancing en mondmaskers zijn belangrijk indien de fysieke afstand niet gegarandeerd kan worden.
 • Extra hygiënische maatregelen:
  We voorzien extra hygiënische maatregelen en materiaal daarvoor: zeep, reinigingsproducten, handgel, papieren doekjes,....

Vooropvang

Omwille van de corona-maatregelen is de combinatie met IBO De Pagadder dit jaar niet mogelijk.
Uitzonderlijk is er dit jaar de mogelijkheid om de kinderen reeds vanaf 8.00 u te laten instromen. We willen wel vragen, om hier enkel gebruik van te maken, indien dit echt nodig is.