Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Sint-Maartensvuur voor verenigingen

14 oktober ’19 (ma)

In november vieren we in Hamont-Achel het naamfeest van Sint-Maarten. Origineel een oogstfeest, kondigt de komst van Sint-Maarten ook het begin aan van de ‘donkere periode’. Daarom vieren we het als een lichtfeest; met grote open vuren op verschillende plaatsen in de stad. Deze traditie komt overgewaaid uit Nederlands-Limburg.

Tal van Hamont-Achelse verenigingen organiseren hun eigen Sint-Maartensvuur op strategische plaatsen. Zomaar open vuur maken zonder goedkeuring van de officiële instanties, is echter verboden. Tot vorig jaar moest je als vereniging bij politiezone HANO toestemming vragen. Vanaf dit jaar kan je dit enkel via de burgemeester doen. Kom langs bij het UiTpunt in Hamont of Achel en pik je aanvraagformulier op. Of stuur een mailtje naar uitpunt@hamont-achel.be en doe het digitaal! Onze medewerkers helpen je graag op weg en bezorgen je aanvraag direct aan de burgemeester. Deze beslist uiteindelijk of je een toelating krijgt. Na goedkeuring bezorgen we je een officiële ondertekende goedkeuring, samen met de richtlijnen van de politie en brandweer. Let wel: deze toelating geldt enkel voor het Sint-Maartensvuur in de periode rond Sint-Maarten, niet voor andere vormen van open vuur of op andere data!

Geen officiële toestemming van de burgemeester, maar toch een Sint-Maartensvuur? Dan hangt je een zware boete boven het hoofd! Dien dus op tijd jouw aanvraag in!

Nieuwsoverzicht
Sint-Maartensvuur

Lees meer artikels over