naar inhoud

Najaarsschoonmaak op de begraafplaatsen

20 november ’19 (wo)

Om ervoor te zorgen dat de begraafplaatsen er steeds piekfijn bijliggen, starten de stadsdiensten begin december met de najaarsschoonmaak. Plaats jij regelmatig een bloemstuk of ander ornament op het graf van een dierbare? Denk er dan aan dat je dit dient te verwijderen wanneer het verwelkt of stuk is. Hiervoor kan je de vuilbakken op de begraafplaatsen gebruiken.

De opruimingswerken nemen enkele dagen in beslag. De stadsdiensten verwijderen alle verwelkte planten en gebroken potten en schalen die er dan nog staan. De stad beroept zich hiervoor op het geldende politiereglement. “De bloemen en planten op de graven aangebracht, moeten steeds in goede staat onderhouden worden. Wanneer ze afgestorven zijn, moeten ze verwijderd worden naar de daartoe bestemde plaats. Bij gebreke hiervan zal de opruiming gebeuren door de stadsdiensten.”

Decoratieve stukken die wel nog in goede staat zijn, blijven op het graf staan. Enkel potjes die vastzitten aan verwelkte planten worden weggehaald. Twijfel je of jouw bloemstuk, plant, pot of schaal nog intact is? Ga dan voor 2 december even langs bij het graf van jouw dierbare om een kijkje te nemen. De stad is in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor zaken die weg zijn. 

Nieuwsoverzicht
Najaarsschoonmaak

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.