naar inhoud

UPDATE: Werken aan de Burg

28 oktober ’19 (ma)

Update: 28 oktober 2019:

De werken aan de Burg zijn goed van start gegaan en verlopen netjes volgens plan! Op het kruispunt van de Budelpoort met de Abdij- en Kloosterstraat werden de bestaande klinkers reeds opgebroken. Deze zullen de komende dagen vervangen worden door een nieuwe asfaltlaag.
 
Omwille van het vlotte verloop van de werken, wordt het parkeerverbod in de Keunenlaan volledig en in de Budelpoort deels opgeheven. Je mag enkel niet parkeren in de Budelpoort van huisnummer 1 t.e.m. 9, omwille van de nabijheid met de werken. 

 
Aankondiging 26 oktober 2019:
 

Op maandag 28 oktober starten de werken aan de Burg. Klinkers in verkeersplateau’s vervangen we door asfalt. Dit omwille van diverse verzakkingen en om toekomstige geluidshinder te voorkomen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken een week duren. De werkzaamheden kaderen in het buitengewoon onderhoud wegen. De Burg zal in beide richtingen dag en nacht afgesloten zijn.

Van maandag 28 oktober tot en met donderdag 31 oktober geldt tijdens de werkuren (van 7 uur tot 18 uur) een parkeerverbod in de Budelpoort en Keunenlaan; tot de korte Schootstraat. Dit parkeerverbod dient om het werkverkeer vlot te laten passeren. De bewoners van de Budelpoort en Keunenlaan zullen hun woning wel ook overdag normaal kunnen bereiken, maar mogen er niet parkeren. Parkeren kan tussen 7 uur en 18 uur aan PC De Burg en het oude kerkhof. Ook aan de kerk kan je de auto parkeren, maar wel slechts vanaf donderdag omwille van de kermis.

Gelijktijdig met de vervanging van klinkers door asfalt zullen er ook rioleringswerken zijn. Het voetpad is daardoor op sommige plaatsen niet toegankelijk. Dit kadert in het buitengewoon onderhoud van de riolering. We herstellen hierbij kleine defecten die we in de loop der jaren vaststelden. In de toekomst staan er nog meerdere werkzaamheden op de planning. Deze zullen we tijdig melden.

Nieuwsoverzicht
Werken aan de Burg

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.