naar inhoud

De bladkorven zijn terug

24 oktober ’19 (do)

De zomerperiode ligt alweer een tijdje achter ons. De herfst is volop in het land. En dat wil zeggen dat bladeren volop van de bomen vallen. Onze stadsmedewerkers plaatsten daarom op verschillende plaatsen in Hamont-Achel bladkorven en –containers. Hierin kan iedereen terecht met bladeren van straat- en laanbomen. Vanaf 1 november tot en met 31 januari kan je deze bladeren ook binnenbrengen op het recyclagepark.

Stadsmedewerkers zullen wekelijks de geplaatste bladkorven en –containers ledigen. Om overlast van bladafval te voorkomen zal ook de veegwagen van de stadswerf op regelmatige basis rondrijden. Op die manier willen we het bladafval in het straatbeeld beperken. Zelf kan je ook met je bladafval terecht in het recyclagepark. Maar net zoals voor de bladkorven en –containers geldt dat je enkel zuiver bladafval afkomstig van openbare domeinen mag binnenbrengen. Eigen tuinafval en snoeihout kan je tegen betaling achterlaten in het recyclagepark of aanbieden in de witte zakken die tweewekelijks worden opgehaald.

Composteren met bladafval

Wist je trouwens dat je bladafval ook kan verwerken in je eigen tuin? Bladeren van bepaalde bomen zijn namelijk geschikt om compost van te maken. Andere bladsoorten zijn dan weer ideale bodembedekkers waarmee je vorstgevoelige planten helpt de winter door te komen. Meer weten? Neem een kijkje op www.limburg.net/zelf-verwerken/composteren.

Nieuwsoverzicht
Bladkorven

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.