Financiële tussenkomst voor bodemsanering

09 juli ’24 (di)

Bodemvervuiling heeft een negatieve invloed op landbouw, biodiversiteit en het ecosysteem als geheel. Als de bodemkwaliteit niet voldoet aan de gestelde eisen of wanneer het risico’s met zich meebrengt, dringt een bodemsanering zich op. Hierbij wordt verontreinigde grond of grondwater gezuiverd opdat het weer veilig is voor mens en dier.

Is jouw grond verontreinigd door een matzouttank of -leiding? Dan kan je hiervoor nog tot 28 februari 2025 beroep doen op Promaz. Dit bodemsaneringsfonds voert de bodemsanering uit en komt ook financieel tussen. Ook voor bodemsaneringen uit het verleden. Check de voorwaarden op www.promaz.be.  

Voor de bodemsanering van alle werkplaatsen voor onderhoud en herstel van voertuigen met een brandstofmotor – denk aan garages en carrosserieën, maar ook aan transport- en busbedrijven, bouwbedrijven… – is er bodemsaneringsfonds Tersana. Aansluiten bij dit fonds voor een financiële tussenkomst voor bodemsanering kan nog tot 31 januari 2025. Meer weten? Neem een kijkje op www.tersana.be.

Nieuwsoverzicht
Themabeeld - Bodemsanering

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst Omgeving werkt op afspraak. Je boekt jouw afspraak eenvoudig in via het afsprakenbeheersysteem.

Een afspraak inboeken bij de dienst Milieu of Duurzaamheid kan enkel telefonisch via het nummer 011 51 05 20.

Op woensdagnamiddag is een vrij inloopmoment voorzien, een afspraak is dan niet nodig. OPGELET: op woensdag 26 juni is de dienst Omgeving uitzonderlijk gesloten vanaf 14.45 uur.