Zorgzame Buurten gaat op zomertoer

11 juni ’24 (di)

Ontmoeting. Dat staat centraal binnen het project Zorgzame Buurten. Daarom zorgt het team Zorgzame Buurten dat er ook tijdens de zomermaanden volop ontmoetingen plaatsvinden. Onder het mom van Zorgzame Buurten op toer brengen de Zorgzame Buurtwerkers deze zomer een bezoek aan ieder kerkdorp waar ze inspelen op de nood aan meer burencontacten, buurtsamenhang en ontmoeting in de buurt.

Met Zorgzame Buurten op toer trekken de zorgzame buurtwerkers opnieuw naar de vier deelgemeenten. De ontmoetingsmomenten bieden de mogelijkheid om noden te bevragen, signalen op te pikken en eventueel een link met burenhulp te leggen. Het concept blijft hetzelfde: zij komen naar je buurt met koffie, thee en iets lekkers; jij komt met je vrolijke zelf (en je buren!), een mok en eventueel een stoel. Je bent telkens doorlopend welkom van 15.00 tot 18.00 uur op volgende data en locaties:

  • Donderdag 4 juli: plein aan Parochiezaal (Hamont-Lo)
  • Donderdag 18 juli: plein aan Parochiezaal (Achel-Statie)
  • Donderdag 1 augustus: grasplein aan Kasteeldreef (Achel-Centrum)
  • Dinsdag 13 augustus: grasplein aan Emmelenhoek (Hamont-Centrum)

Groet & Ontmoet deze zomer in Monastery Garden

Monastery Garden – het evenementendorp in de Kloostertuin te Hamont – is deze zomer de place-to-be voor tal van activiteiten. Ook Zorgzame Buurten strijkt er tweemaal neer met ‘Groet & Ontmoet’. Denk aan een gezellig samenzijn met koffie, thee en iets lekkers of een leuke babbel. Je bent telkens doorlopend welkom van 13.30 tot 17.00 uur op dinsdag 2 juli en donderdag 29 augustus. Zin om gezellig te buurten? Kom dan zeker langs op een van bovenstaande ontmoetingsmomenten. De activiteiten zijn gratis, inschrijven is niet nodig. Neem wel een mok en eventueel een stoel mee! Let op: de ingang naar de Kloostertuin is nu via de Kloosterstraat (bij de schoolpoort).

Leuk om te weten: tijdens de ontmoetingsmomenten van Zorgzame Buurten op toer en de activiteiten van Groet & Ontmoet in Monastery Garden is er telkens een digihelper aanwezig om een antwoord te geven op je digitale vragen of om je handige tips te geven.

Meer info volgt via de andere communicatiekanalen van de stad. Heb je vragen? Neem dan contact op met de zorgzame buurtwerkers op 011 51 05 01 of op 0478 97 04 30 of mail naar zorgzamebuurten@hamont-achel.be.

Nieuwsoverzicht