Rioleringswerken Achel Statie van start

29 april ’24 (ma)

De riolering in Achel Statie, Beukenlaan, Berkenstraat en een deel van de Rodenrijt wordt volledig vernieuwd. Hierbij legt de aannemer een gescheiden rioleringsstelsel aan. De werken gaan begin mei van start en nemen, als alles volgens plan verloopt, ongeveer twee jaar in beslag.

Om te voldoen aan de verplichting om het afvalwater te zuiveren, wordt er een gescheiden rioleringsstelsel geïnstalleerd. De bestaande wegenis en riolering wordt vernieuwd. Bijkomend worden er verkeersremmers geplaatst. De werken zullen gefaseerd verlopen:

  • Fase 1 (Groen): Buitenheide
  • Fase 2 (Geel): Achel Statie deel 1
  • Fase 3 (Paars): Beukenlaan en Beukenootje
  • Fase 4 (Blauw): Achel Statie deel 2, Berkenstraat
  • Fase 5 (Zwart): Rodenrijt tot 108

Elke fase neemt afhankelijk van de weeromstandigheden tussen de 4 en 6 maanden in beslag. Er wordt verwacht dat de werken tegen eind 2025 worden afgerond.

Minder-hinder principe

Tijdens de werken wordt het minder-hinder principe gehanteerd. Hierbij is de bereikbaarheid van de woningen en handelszaken prioritair. Omleidingen worden tot een minimum beperkt.

Opdat de werken veilig kunnen verlopen, vraagt het stadsbestuur de werfsignalisatie te respecteren. Dit zowel voor, tijdens als na de werken. Het is daarbij vooral belangrijk om zichtbaar te zijn. Zorg voor gepaste verlichting en draag fluorescerende kledij. Daarnaast wordt fietsers aanbevolen een helm te dragen en wordt plaatselijk verkeer gevraagd voorzichtig te rijden en te vertragen waar nodig.

De presentatie die werd getoond op de infosessie voor buurtbewoners vind je hieronder.

Nieuwsoverzicht