Bezoek deze zomer de expo ‘wolven in Limburg’ in de Achelse Kluis

28 juni ’23 (wo)

Sinds 2018 worden er weer wolven gesignaleerd in onze streek en dat roept veel vragen en discussies op. Maar wat weten we nu eigenlijk over de wolf? Van 5 juli tot en met 27 augustus strijkt de reizende tentoonstelling over wolven in Limburg neer in de expositieruimte van de stad Hamont-Achel in de Achelse Kluis. Met deze educatieve expo wil men inwoners en ook toeristen informeren over de aanwezigheid van de wolf in Limburg.


Op de wolvenexpo maak je kennis met (de opgezette) wolf Roger, krijg je antwoorden op vragen zoals ‘wat betekent de terugkeer van de wolf?’, 'wat eten wolven?' en 'hoe kan de boer zijn vee beschermen?' en ontvang je tips over hoe je kan samenleven met de wolf. Aan de hand van het levensverhaal van echte wolven Naya, Roger, August en Noëlle leer je op een interactieve manier alles over dit schuwe dier. Hierdoor is de expo geschikt voor jong en oud.

Voor kinderen is een speciaal ontdekboekje voorzien waarin ze zelf zaken moeten invullen, waardoor ze gestimuleerd worden om actief op zoek te gaan naar de nodige informatie. Er wordt dus niet alleen ingezet op educatie maar ook op interactie en prikkeling van de zintuigen.


De expo is gratis te bezoeken, dit steeds van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 en 16.00 uur.


Adres

Inspiratiepunt De Groote Heide / Achelse Kluis
De Kluis 1/B
3930 Hamont-Achel

Nieuwsoverzicht