Buurtrestaurant Buurteluur

Buurtrestaurant Buurteluur is een plek om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs een vers bereide maaltijd te eten. Het doel is om mensen in een ontspannen sfeer dichter bij elkaar te brengen om zo het buurt- en dorpsgevoel te versterken.

Buurteluur wordt een keer per maand georganiseerd, nl. elke eerste donderdagmiddag van de maand in de parochiezaal van Hamont-Lo (Leeuwerikstraat 6). De deuren openen om 11.45 uur, het eetmoment start om 12.00 uur en het einde is voorzien rond 14.00 uur. 

Je kiest zelf waar en hoe vaak je gaat eten, maar dient wel op voorhand een kaartje aan te kopen op één van de volgende plaatsen:

  • Dienstencentrum De Kring Hamont en Achel
  • Parochiezaal Hamont-Lo
  • Stadhuis en OCMW Hamont-Achel
  • Tijdens de buurtrestaurants
  • UiTpunt Hamont en Achel

Een voorverkoopkaart kopen kan steeds tot en met de maandag voorafgaand aan het buurtrestaurant. Let wel: uitzonderlijk kunnen deze deadlines afwijken omwille van feestdagen. Check hiervoor steeds de desbetreffende Buurteluur via www.hamont-achel.be/activiteiten

Voor wie

Iedereen is welkom in het buurtrestaurant. Breng dus gerust je buren, kameraden of familieleden mee. 

Kostprijs

Een maaltijd kost €9 en omvat soep, hoofdgerecht en dessert.
Op tafel voorzien we water (gratis). Je kan zelf nog koffie, frisdrank, bier of wijn aankopen.

Heb jij een pensioen bestaande uit een inkomensgarantie voor ouderen (IGO) dat vroeger gekend was als het gewaarborgd inkomen voor bejaarden (GIB)? Dan kan jij je maaltijd voor Buurteluur goedkoper aankopen. Hiervoor dien je wel vooraf contact op te nemen met de dienst ouderen van het OCMW.

Wat meebrengen

Je vooraf aangekochte kaartje voor het desbetreffende buurtrestaurant.

Meer info

Bekijk zeker eens het activiteitenoverzicht. Hier vind je alle buurtrestaurants, inclusief menu, chronologisch terug. 

Meer info over de buurtrestaurants kan je verkrijgen bij Bieke Steensels (dienst ouderen) op het nummer 011 51 05 01 of via bieke.steensels@ocmwhamontachel.be. Tijdens de buurtrestaurants staat er ook altijd iemand voor je klaar om je eventuele vragen te beantwoorden.

 

Meer info

Ouderen en thuiszorg (OCMW)

adres
Michielsplein 13930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 01
e-mail
info@ocmwhamontachel.be

Deze dienst werkt enkel op afspraak.