Keramiek tapasschotel maken

Maak je eigen unieke tapasschotel – handgemaakt van begin tot eind. Geen ervaring nodig – ik begeleid je van ruwe klei tot prachtige schaal! Aan het eind van de workshop heb jij een eigengemaakte tapasschotel, perfect voor een gezellige avond met vrienden, of gewoon als blikvanger op tafel.

Datum

  • di 23 december 2025
    van 19.00 u tot 22.00 u

Locatie

Ateljee32
Stad
3930 Hamont

Info

Na de workshop laten we jouw tapasschotel eerst rustig drogen. Dit is een belangrijk proces: de klei moet helemaal droog zijn voordat we kunnen bakken. De eerste bak, ook wel de biscuitbak genoemd. Hierbij wordt de klei hard en sterk, klaar om geglazuurd te worden.

Vervolgens geef ik je werkje een mooie transparante glazuurlaag, zodat je schotel een zachte glans krijgt én voedselveilig is. Dan gaat het opnieuw de oven in voor de hoogbak – een tweede, hete bakronde die zorgt voor het uiteindelijke resultaat.

Het hele proces duurt ongeveer vijf weken, en daarna mag je jouw prachtige, handgemaakte tapasschotel komen ophalen.

deze workshop is inclusief:

gebruik materiaal
klei
glazuren en bakken
hapje en een drankje

Alle activiteiten