ERLAND COOPER // Carve the Runes, Then Be Content With Silence

Erland Cooper, oftewel "De songwriter van de natuur" volgens The Guardian, is een Schotse componist, producer en multi-instrumentalist afkomstig uit Stromness, Orkney. Als soloartiest heeft hij vijf veelgeprezen studioalbums uitgebracht, waaronder een trilogie van werk geïnspireerd op zijn ouderlijk huis, evenals thema's als natuur, mensen, plaats en tijd.

Datum

  • vr 25 oktober 2024
    van 20.30 u tot 22.30 u

Locatie

Ursulienklooster
Kloosterstraat 2
3930 Hamont (Hamont-Achel)

Prijs

€ 24,50 (VVK - 22,00 euro, ABO - 19,5 euro, GROEP - 20,00 euro)

Contact

Telefoon
+32 11 51 05 02
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be
website
https://aha.hamont-achel.be/

Info

Zijn werk combineert field recordings met traditionele orkestratie en hedendaagse elektronische elementen. Door middel van muziek, woorden en cinematografie verkent hij landschap, herinnering en identiteit. Hij werkt deze thema's verder uit door samen te werken met andere kunstenaars, schrijvers en dichters. Cooper werkt ook aan mixed media-projecten, waaronder installatiekunst, theater en film. Hij staat erom bekend dat hij de enige bestaande kopie van de mastertape van zijn eerste klassieke album in Schotland had begraven, alle digitale bestanden had verwijderd en alleen een speurtocht van aanwijzingen had achtergelaten zodat iedereen ernaar kon zoeken. De tape werd gevonden in 2023 en het album zal dit jaar worden uitgebracht, precies zoals het uit de aarde klinkt, samen met de wereldpremière van de voltooide partituur.


"Een van de meest unieke, consequent boeiende componisten van zijn generatie"
- CLASH

---

"Op zoek naar de plek waar elektronische en klassieke muziek naast elkaar kunnen bestaan" - The Quietus

---

"Coopers project dient als een commentaar op het wegwerpkarakter van muziek en de directheid waarmee het wordt geleverd" - The Times

Alle activiteiten