Welk participatietraject wordt gevolgd?

Enkel als de Wal een project is dat gemaakt wordt door velen, zal het straks ook gebruikt worden door velen. 

Samen met de verenigingen, de gebruikers van de Wal en de bewoners van Hamont-centrum doorliep de stad van april tot juni 2016 een kort maar krachtig participatietraject. Bedoeling was om een concrete invulling te geven aan het gemeenschapsprogramma en de inrichting van de publieke ruimte langs de Wal tussen de bibliotheek en De Posthoorn. 

In de maanden daarna volgden heel wat bilaterale gesprekken met de scholen en verenigingen. Met al deze informatie gingen de ontwerpers aan de slag.

Momenteel worden de plannen voor het klooster en 'Wonen in het Park' concreter en werken de planologen verder aan het RUP voor Hamont-centrum. Alle plannen zullen opnieuw worden gepresenteerd aan de direct betrokken actoren en de bevolking van Hamont-Achel.