Verouderde straatverlichting stelselmatig vervangen door LED

17 februari ’20 (ma)

In de loop van deze week vinden er in Bien te Achel werken aan het bovengronds elektriciteitsnet plaats. Dit gebeurt in functie van een nodige capaciteitsverhoging van het net. Omdat Fluvius in het kader van deze werkzaamheden met een hoogtewerker elke verlichtingspaal aanpakt, worden tegelijkertijd de verlichtingsarmaturen vervangen door zuinigere LED-verlichting.

Met de ondertekening van het burgemeestersconvenant 2030 engageert het stadsbestuur zich om structurele maatregelen te nemen die op lange termijn een grote impact hebben op het klimaat en de CO2-uitstoot met 40 % te reduceren tegen 2030. In het kader hiervan worden de volgende jaren alle verouderde of niet meer verkrijgbare straatlampen vervangen door LED-lampen.

Om ervoor te zorgen dat het vervangen van de straatverlichting gestructureerd gebeurd, zal Fluvius samen met de stad een actieplan opstellen. Als er zich grote werken aandienen – zoals nu het geval is in Bien – zal de verlichting op die locatie(s) mogelijks sneller vervangen worden, afwijkend van het meerjarenplan.

Nieuwsoverzicht
straatlamp

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.