Carnavalsstoet De Teutepeuters op zondag 23 februari

11 februari ’20 (di)

Zondag 23 februari kleurt Hamont-centrum rood, geel en groen. De carnavalsstoet van SCV De Teutepeuters trekt dan immers doorheen de straten en voorziet er in sfeer en ambiance. De optocht vertrekt om 14.11 uur aan de Kempkens en rijdt via de Molenstraat, de Bosstraat, de Burg, de Pastoor Lemmensstraat, de Deken Dolstraat, de Abdijstraat, de Kloosterstraat, Stad en de Stadswaag richting zaal De Posthoorn waar de stoet ontbonden wordt. Het feestje gaat daarna verder in zaal De Posthoorn tijdens het Carnavalsbal.

Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt, geldt er voor en tijdens de stoet een verbod tot stilstaan en parkeren op het marktplein, de Stad en op de parkeervakken langs de Stadswaag. Daarnaast wordt ook de grote parking van De Posthoorn en het deel van de Groenstraat tussen Wal en de Kleuterstraat op de dag van de optocht afgesloten van 10.00 tot 03.00 uur. Om dit alles duidelijk te maken, wordt de nodige signalisatie geplaatst.

Parkeren op KFC niet langer toegestaan

Omwille van veiligheidsredenen en geluids- en afvaloverlast kunnen deelnemende praalwagens niet langer gebruik maken van de parking van KFC Hamont 99. De bedoeling is dat de carnavalswagens zich onmiddellijk na de optocht naar een stalplaats of eventueel volgende optocht verplaatsen. Zowel de politie als de stoetcommissarissen zullen hier extra controle op doen.  

Nieuwsoverzicht