Ook dit jaar weer kortingsbonnen voor kattensterilisatie

17 februari ’20 (ma)

Provincie Limburg organiseert dit jaar opnieuw haar Valentijnsactie rond kattensterilisatie en ook Stad Hamont-Achel doet weer mee. Dat betekent dat je vanaf 14 februari kortingsbonnen voor kattensterilisatie kan afhalen bij de milieudienst op het stadhuis. Met deze bonnen krijg je € 25 korting voor het steriliseren van je kattin indien je dit vóór 15 september laat doen bij een Limburgse dierenarts. Let wel: per adres kan je maximum twee bonnen verkrijgen. Wees er dus snel bij, want op is op!

Sterilisatie en registratie van katten is verplicht sinds april 2018. Het redt immers (katten)levens. Tussen de vele zwerfkatten die in Limburg ronddwalen, zitten namelijk heel wat nakomelingen van gewone huiskatten. Een kattin kan – net als al haar nakomelingen – vanaf de leeftijd van 5 maanden tot drie nestjes per jaar op de wereld zetten. De cijfers liegen er dan ook niet om: jaarlijks vangen de Limburgse dierenasielen maar liefst 4.000 katten op!

Wat kan je verder nog doen voor de zwerfkatten?

Zie je een zwerfkat lopen? Dan kan je dit melden aan de milieudienst. Zij geven jouw melding door aan Het Blauwe Kruis van België, de nieuwe uitbater van het dierenasiel in Lommel. Het asiel komt ter plaatse en vangt de zwerfkatten. Zij castreren of steriliseren de gevangen katten en zetten ze na revalidatie opnieuw uit op de plaats waar ze gevonden werden. Een gecastreerde of gesteriliseerde kat herken je aan het knipje in het oor.

Nieuwsoverzicht
Kortingsbon sterilisatie (zwerf)katten

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.

Lees meer artikels over