Repair Café oktober in het teken van duurzaam voedselgebruik

08 oktober ’19 (di)
Warme oproep om voedsel te blijven doneren

Op vrijdag 18 oktober 2019 organiseert de GROS van Stad Hamont-Achel, in samenwerking met Sint-Vincentius afdeling Hamont-Achel en de Voedselbanken, haar tweede Repair Café van dit jaar. Deze editie staat in het teken van duurzaam voedselgebruik. Iedereen is welkom van 18 uur tot 21 uur, met om 19.30 uur de demo en workshop: “Niet meer vers? Toch nog eetbaar!” en om 20 uur een receptie. Het GROS wil met dit Repair Café vooral een dikke ‘dankjewel’ zeggen aan haar vrijwilligers, maar ook een warme oproep doen om droge voeding te blijven doneren. 

Samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert Stad Hamont-Achel twee keer per jaar haar Repair Café. In het Repair Café kan je terecht om met hulp van deskundigen je kapotte spullen gratis te laten repareren. Ook staan er twee vrijwillige fietsherstellers voor je klaar om jouw stalen ros te onderwerpen aan een flinke onderhouds- of herstellingsbeurt. Enkel voor vervangstukken geef je een kleine vergoeding. Deze editie van het Repair Café staat ook nog eens in het teken van ‘Duurzaam voedselgebruik’.

Voedselinzameling door Sint-Vincentius

Jaar in jaar uit zamelt GROS, samen met de Sint-Vincentiusvereniging afdeling Hamont-Achel en de Voedselbanken, etenswaren - en kleding - in voor behoeftige mensen uit eigen stad. In Hamont-Achel kunnen mensen elke zaterdagvoormiddag terecht in het voormalige Ursulinenklooster op de Wal. Voedsel dat nog niet bedorven is, gaat zo naar degenen die het broodnodig hebben. Dit is niet alleen gunstig voor hun portemonnee, maar ook voor ons klimaat. Het verkleint immers de afvalberg en zorgt voor minder verspilling.

Het GROS wil deze editie van Repair Café tegelijk aangrijpen om de stichtende leden en vrijwilligers van Sint-Vincentius te bedanken voor hun grenzeloze inzet. Voor hen en iedereen die hen een warm hart toedraagt, is er een receptie voorzien met hapjes en drankjes.

Van een mooie tafel kan je niet eten…

…dus doen we bij deze nog eens een warme oproep! Heb jij nog droge voeding die je wil doneren? Kom dan naar het Repair Café of spring eens binnen in het Ursulinenklooster op zaterdagvoormiddag en breng je donatie mee. Voor meer info, neem je best contact op met Raf Lust, voorzitter van de GROS via 011 66 42 82. Ook voor jou alvast een dikke dankjewel!

Nieuwsoverzicht