Handhavingsweek: vermijd afvalverlies op weg naar het recyclagepark!

30 september ’19 (ma)

Wanneer je naar het recyclagepark gaat, kom je wel eens zwerfvuil tegen. Meestal is dit afkomstig van aanhangwagens die een deel van hun lading verliezen. Dit jaar focust de handhavingsweek zich op dit thema. Daarom roepen we op om deze week, en de daaropvolgende, extra aandachtig te zijn als je naar het recyclagepark gaat. We geven je een aantal tips om in de toekomst op een veilige manier jouw afval te vervoeren.

Het verlies van lading op weg naar het recyclagepark komt meermaals voor. Dit kan veroorzaakt worden door het niet goed vastmaken van het afval of omwille van overlading. Het zorgt voor de nodige ergernis  bij omwonenden, onveilige situaties en kan zelfs leiden tot beschadiging van het wegdek. Al dit zwerfvuil zorgt ervoor dat onze medewerker Gino zijn handen vol heeft. Om zijn werk te verlichten, hebben we een aantal tips die je steeds in acht moet houden.

  • Zorg dat de lading stevig vastgemaakt is. Een dekzeil is geen overbodige luxe.
  • Verdeel de lading over de hele aanhangwagen zodat het geheel stabiel is.
  • Waak erover dat de lading het zicht van de bestuurder niet belemmert of andere bestuurders kan hinderen.
  • Jouw nummerplaat, lichten en reflectoren moeten zichtbaar blijven.
  • Pas jouw snelheid aan.
  • Valt er ondanks alles toch afval van jouw aanhangwagen, maar kan je het niet direct opruimen? Plaats dan een gevarendriehoek op 30 meter afstand van de lading. Op die manier waarschuw je andere bestuurders.

Dankzij Limburg.net maak je kans op een kleine attentie indien je deze tips volgt. Kom dus zeker langs op het recyclagepark tussen 30 september en 6 oktober.

Nieuwsoverzicht