Hamont-Achel zet zich in voor de Nacht van de Duisternis

01 oktober ’19 (di)

Op zaterdag 12 oktober 2019 dooft ook Hamont-Achel haar verlichting voor één nacht tijdens de Nacht van de Duisternis. Dit betekent concreet dat komende zaterdag de openbare avond- en straatverlichting uitgaat. Belangrijke verkeerspunten blijven wel minimaal verlicht om de veiligheid te garanderen. Met deelname aan deze actie wil Hamont-Achel bijdragen aan minder ‘lichtvervuiling’.

Om de veiligheid niet in het gedrang te brengen, zal er wel steeds minimale verlichting zijn. Zo blijven cruciale verkeers- en kruispunten verlicht.

“Lichtvervuiling” is niet zonder gevolgen… Permanente verlichting verstoort immers de natuurlijke dag- en nachtcyclus van planten en dieren. Maar ook mensen kunnen hierdoor gezondheidsproblemen ondervinden. Te veel licht kan het slaappatroon namelijk ernstig verstoren. Stad Hamont-Achel wil haar bewoners hiervan bewust maken.

Avondje sterrenkijken 

De Achelse sterrenkundige vereniging De Noorderkroon houdt op de Nacht van de Duisternis steevast een kijkavond voor het publiek. Vanuit de koepel op de sterrenwachttoren aan de Beverbeek in Achel kunnen bezoekers sterren, planeten en de maan spotten. Deze gratis kijkavond vindt plaats bij helder weer en is gratis. Bezoekers die willen genieten van de rust en gezelligheid van een donkere nacht, zijn van harte welkom!

Check deze activiteit in onze kalender!

Nieuwsoverzicht