Bedankt Control Cruisers

26 september ’19 (do)

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook Hamont-Achel blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de Control Cruisers in hun straat te bedanken.
 
De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.
 
Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen. Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10 000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de Control Cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag. In Hamont-Achel kunnen de borden opgehaald worden op het stadhuis. Ook kan je een bord bestellen op www.beloofd.be. 

Nieuwsoverzicht