naar inhoud

Onderhoud vijver domein De Bever voorzien voor midden oktober

04 oktober ’19 (vr)

Vanaf de tweede week van oktober 2019 zal de vijver van domein De Bever afgelaten worden. Het droogleggen van de vijver kadert in het regulier onderhoud van het domein. Vorig jaar nog werden er natuurherstelwerken uitgevoerd in het gebied en werd er een belevingspad gerealiseerd in samenwerking met de stad Hamont-Achel, het Regionaal Landschap Lage Kempen, het Agentschap voor Natuur en Bos en Europa (PDPO- en Leaderproject). De vijver werd natuurvriendelijk ingericht om zo een optimaal leefgebied te vormen voor Europees beschermde amfibieën zoals de heikikker.

Om de optimale conditie van de vijver te kunnen blijven garanderen, zal de vijver op regelmatige basis visvrij gemaakt worden. Ook moet het woekerende parelvederkruid de komende jaren stelselmatig verwijderd worden om te vermijden dat de vijver terug dicht groeit.

De vijver zal dus ongeveer een maand ‘droog liggen’. Vooraleer het water volledig is afgelaten van de vijver, worden de vissen gevangen met hulp van de vissenwerkgroep van Likona. De vissen krijgen een nieuwe thuis in andere wateren. Daarna wordt het parelvederkruid verwijderd.

Tijdens de werken blijft het wandelpad rondom de vijver toegankelijk. Mogelijk wordt er gedurende enkele dagen een wegomlegging voorzien als er aan de Beverbekerdijk gewerkt moet worden. De horecazaak van domein De Bever blijft tijdens de werken toegankelijk.

Voor alle informatie over het natuurherstelproject: www.beleefdebever.be.

Nieuwsoverzicht
Vijver domein De Bever

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.

Lees meer artikels over