Taalpunt in de bib

25 september ’19 (wo)

Onze bibliotheek breidde onlangs haar collectie uit met een groot aantal Taalpunt-boeken. Nieuwkomers en anderstaligen die Nederlands willen leren, kunnen vanaf nu kiezen uit dit nieuwe aanbod. Dankzij de financiële steun van het OCMW konden we zelfs 200 nieuwe titels aankopen! Vanaf september zal dit extra aanbod samengebracht worden op een duidelijk zichtbare plek in de bib.

Een Taalpunt, wat is dat?

In 2008 ontwikkelde de Antwerpse bibliotheken het concept voor een aparte afdeling voor anderstaligen, nieuwkomers en laaggeletterden in samenwerking met Documentatiecentrum Atlas. De bedoeling van Taalpunt Nederlands is om anderstaligen te helpen om de Nederlandse taal te verwerven en hun inburgering zo vlotter te laten verlopen. Ook voor laaggeschoolde mensen biedt het Taalpunt ondersteuning.

Ben je nieuwkomer of anderstalig en wil je Nederlands leren of oefenen? Of woon je hier al langer, maar wil je beter Nederlands leren lezen en schrijven? Wil je anderstaligen ondersteunen met het oefenen van de taal, maar weet je niet waar te beginnen? Dan ben je in de bibliotheek van Hamont aan het juist adres! In het Taalpunt vind je immers een waaier aan materialen om Nederlands te oefenen of te onderhouden, waaronder:

  • Leesboekjes in eenvoudige taal
  • Taalcursussen
  • Woordenboeken
  • Grammatica- en spellingboeken
  • De krant in eenvoudige taal (Wablieft-krant)

Op die manier ondersteunt en prikkelt de bibliotheek iedereen die Nederlands wil leren en oefenen en streeft zo naar meer zelfzekerheid, zelfstandigheid en participatie in de samenleving. Bovendien zet de bib hiermee haar rol als ontmoetingsplek kracht bij: een plek waar informatie, ontspanning en interactie centraal staan met oog voor de digitale uitdagingen die ermee gepaard gaan. Kortom: onze bib is een gastvrije plek waar aandacht is voor diversiteit en lees- en leergierigheid!

Nieuwsoverzicht
Taalpunt in de bib

Openingsuren & contact

Bibliotheek Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur

Bibliotheek Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten