naar inhoud

Week van de Mobiliteit 2019: Welzijnsregio zoekt fietsvrienden!

16 september ’19 (ma)

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit 2019 lanceert Welzijnsregio Noord-Limburg opnieuw een oproep naar fietsvrienden. Een 'fietsvriend' is een vrijwilliger die samen met de beginnende fietser regelmatig een stukje gaat fietsen in rustige straten. Ook in Hamont-Achel zijn heel wat mensen die als kind nooit hebben leren fietsen. Welzijnsregio Noord-Limburg organiseert daarom 2 keer per jaar een cursus waarbij vrijwillige fietslesgevers deelnemers uit heel Noord-Limburg de techniek van fietsen aanleren. De lessen hebben succes: maar liefst 90% van de deelnemers kan daadwerkelijk fietsen na deze cursus!

Oefening baart kunst! Het is nodig dat de deelnemers om ook na de cursus blijven oefenen. Daarom zijn de fietsvrienden zo belangrijk.

Een warme oproep, dus, aan iedereen die graag fietst en mensen helpt!

Naast vrijwilligers voor de lessen en het oefenen, kan Welzijnsregio ook steeds extra fietsen gebruiken. Heb je nog een fiets (liefst maat 24 inch) die je niet meer gebruikt, maar die wel nog in goede staat is? Breng hem dan binnen bij Welzijnsregio! Wie weet, leert jouw oude fiets nog iemand fietsen!

Wil je fietslesgever of fietsvriend worden, heb je thuis nog een goede fiets die weg mag of heb je nog een andere vraag? Neem dan zeker contact op met de regionale integratiedienst van Welzijnsregio, via Goele Kerkhof, op het nummer 011 23 87 34 of goele@welzijnsregio.be

Alvast een dikke dankjewel!

Voor meer informatie over Welzijnsregio en de Week van de Mobiliteit 2019:

https://welzijnsregio.be/
https://www.duurzame-mobiliteit.be/week-van-de-mobiliteit

Nieuwsoverzicht