naar inhoud

College trapt Plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker in Hamont-Achel af

13 september ’19 (vr)

In september organiseert Kom op tegen Kanker traditioneel haar jaarlijkse Plantjesweekend. Editie 2019 wordt een jubileumeditie; al 25 jaar verkoopt de stichting azalea’s aan iedereen die mensen met kanker een hart onder de riem wil steken. Ook ons college van burgemeester en schepenen kocht een plantje en steunt Kom op tegen Kanker. Ze trappen hiermee het Plantjesweekend van 13 tot en met 15 september in Hamont-Achel af.

Kanker is een ziekte die niemand onberoerd laat. Kankerpatiënten en hun naasten kunnen alle steun gebruiken, zowel fysiek als psychologisch, maar ook financieel. Verder blijft onderzoek voeren essentieel, om ooit deze ziekte uit de wereld te helpen. Daarom steunt Stad Hamont-Achel graag acties als deze. De opbrengst van de jaarlijkse Plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker gaat naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Vorig jaar veranderden meer dan 300.000 plantjes van eigenaar. Eén plantje kost 7 euro.

Het college van burgemeester en schepenen gaven vandaag alvast het goede voorbeeld: ze kochten een azalea van Leo Nulens, die zich wel vaker inzet voor de goede zaak in Hamont-Achel. Gewapend met een doos vol plantjes, kwam hij vanmiddag langs op het stadhuis. De plantjes gingen vlot over de toonbank. Vol trots ging het voltallige college elk met ‘hun’ plantje op de foto, uiteraard met Leo in hun midden.

Met dit gebaar trappen het college van burgemeester en schepenen het jaarlijkse Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker af in Hamont-Achel. Van 13 tot en met 15 september 2019 kan ook jij Kom op tegen Kanker steunen. Zo kan je bij verschillende supermarkten en lokale handelaars jouw azalea bemachtigen. Check www.komoptegenkanker.be/…/help-met-een-…/het-plantjesweekend voor alle verkooppunten.

Nieuwsoverzicht