naar inhoud

Vrijdagavond opnieuw autoverkeer in 2 richtingen op Bosstraat

20 maart ’19 (wo)

Vrijdagavond 22 maart gaat de Bosstraat terug open voor autoverkeer in twee richtingen. Het verkeer van Hamont kan dan opnieuw via de Bosstraat naar Neerpelt en Achel rijden. Daarmee komt een einde aan de omleiding via de Kiekoet, Orchideeënlaan en de Thomas Watsonlaan. De werken zijn daarmee echter nog niet volledig afgerond.

De komende weken zullen er op verschillende plaatsen langs de Bosstraat nog kleine afwerkingen gebeuren. Indien nodig werkt de aannemer daarvoor met mobiele signalisatie die mee opschuift met de werken, zodat het verkeer hier slechts minimaal hinder van ondervindt. Ook de fietsbruggen ter hoogte van het natuurgebied moeten nog verder afgewerkt worden. Fietsers blijven voorlopig dus nog de fietsomleiding volgen.

 

Asfalteringswerken eerste week mei

In de werfzone, tussen de Militaire Dijk en de Industriestraat ontbreekt de toplaag asfalt nog. Omdat het wegdek verderop richting Hamont, tussen de Industriestraat en de Vlasroot, ook in slechte staat is, werd beslist om de asfaltlaag hier ook mee te vernieuwen.

Al deze asfalteringswerken zullen samen uitgevoerd worden, in het eerste weekend van mei, van vrijdagavond 3 mei tot en met maandagochtend 6 mei. In dat weekend is er geen verkeer mogelijk op de Bosstraat. Verkeer rijdt dan om via de Kiekoet, Orchideeënlaan en de Thomas Watsonlaan of via Kaulille en Lozen. Zolang de toplaag niet aangebracht is, geldt er een snelheidsbeperking van 50km/u.

 

Het project in een notendop

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Hamont-Achel en Neerpelt zijn uitgerust met een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel, waardoor afvalwater en regenwater los van elkaar worden opgevangen. Daarnaast kregen de straten nieuwe fietspaden, die door een groene berm met bomenrij van de rijweg gescheiden zijn en een nieuw wegdek. De voorbereidende nutswerken zijn in de zomer van 2017 gestart in de Thomas Watsonlaan. De rioleringswerken startten eind januari 2018. In totaal heeft het project, inclusief de nutswerken, zo’n 20 maanden geduurd. Het project is een samenwerking tussen Aquafin, het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeenten Hamont-Achel en Pelt (Neerpelt).

Nieuwsoverzicht