naar inhoud

Repair Café in teken van het klimaat

13 maart ’19 (wo)

Samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert de stad Hamont-Achel twee keer per jaar het Repair Café. Tijdens deze activiteit – die dit jaar doorgaat op vrijdag 29 maart – heb je de mogelijkheid om met de hulp van deskundigen je kapotte spullen gratis te laten repareren. Ook staan er 2 vrijwillige fietsherstellers voor je klaar om jouw stalen ros te onderwerpen aan een onderhouds- of herstellingsbeurt. Maar dat is niet alles, want dit Repair Café draait verder volledig rond het thema ‘Klimaat’.

Het klimaat leeft tegenwoordig onder de mensen. Kijk maar naar de wekelijkse klimaatmarsen waarbij de jeugd de les skipt om te gaan betogen. Onder al die klimaatbetogers zitten ook een aantal Hamont-Achelse jongeren. Tijdens dit Repair Café komen zij hun plannen omtrent duurzame initiatieven op school uit de doeken doen. Daarnaast worden ook de vrijwilligers die in het kader van de claimkaart zwerfvuil opruimen bedankt voor hun inzet tijdens een fairtradereceptie.

 

Zadenbib en Weggeefwinkel

Hoewel het klimaat tijdens deze editie van het Repair Café centraal staat, blijft duurzaamheid de overheersende rode draad. Daarom zal er ook dit keer een weggeefhoek ingericht worden  in samenwerking met de Weggeefwinkel. Hier kan je speelgoed, kledij, servies, keukengerei en andere zaken die je niet meer gebruikt overhandigen. Degenen met groene vingers kunnen dan weer terecht bij de Zadenbib. Hier kan je gratis zaden afhalen voor de moes- of kruidentuin, maar je kan ook zelf zaadjes die je teveel hebt wegschenken.

Het Repair Café gaat door in het Michielshof op vrijdag 29 maart van 18.00 tot 21.00 uur. De klimaatbetogers komen om 19.00 uur aan het woord. Het herstellen van jouw elektrische apparaten, kleding, parelkransen, fietsen… is overigens volledig gratis. Enkel indien je extra stukken nodig hebt, dien je deze te betalen.

Nieuwsoverzicht
Repair Café

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.

Lees meer artikels over