naar inhoud

Kruispunt Bosstraat - Industriestraat opnieuw opengesteld voor verkeer vanaf 22 februari 2019

19 februari ’19 (di)

De werken op de Bosstraat lopen stilaan op hun einde. Aanstaande vrijdag 22 februari wordt het kruispunt met de Industriestraat opnieuw opengesteld voor het verkeer. Dat betekent dat verkeer vanuit Hamont-centrum dan opnieuw via de Industriestraat naar de industriezone en de bedrijven op de Bosstraat kan rijden. Het doorgaande verkeer naar Achel en Neerpelt blijft voorlopig de omleiding volgen.

 

Nieuwe rijweg tussen Militaire Dijk en Nijverheidsstraat

In de week van 25 februari wordt het wegdek van de Bosstraat tussen de Militaire Dijk en de Nijverheidsstraat vernieuwd:

  • Dinsdag 26/2: oude rijweg affrezen.
  • Woensdag 27/2: onderlaag asfalt aanbrengen.
  • Donderdag 28/2: asfalteringswerken bushaltes, fietspaden en kruispunt Militaire Dijk.

Let wel: de asfalteringswerken zijn weersafhankelijk. Bij slecht weer kan het zijn dat de werken enkele dagen opschuiven.

Om vlot en veilig te kunnen werken, wordt het verkeer volgende week zoveel mogelijk uit de werfzone tussen de Militaire Dijk en de Nijverheidsstraat geweerd. Het doorgaande verkeer kan vanaf de Militaire Dijk via de Middenweg en Nijverheidsstraat omrijden. Plaatselijk verkeer in deze werfzone is beperkt mogelijk, uitgezonderd op woensdag wanneer er asfalt wordt geplaatst. 

 

Verdere werken

In de eerste helft van maart wordt tenslotte nog de Bosstraat tussen Geuskens en de Militaire Dijk afgewerkt. Als ook deze werken klaar zijn, kan verkeer weer in beide richtingen over de vernieuwde Bosstraat rijden. Meer info hierover volgt.

Nieuwsoverzicht