naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vakantieaanbod Pasen: twee weken plezier en vertier

15 februari ’19 (vr)

De paasvakantie staat in ons stadje keer op keer garant voor heel wat speelplezier. Ook dit jaar is dat niet anders. Samen met een aantal externe partners werkten de verschillende stadsdiensten opnieuw een gevarieerd vakantieaanbod uit. Met zowel sport, spel, creatie als cultuur is er voor iedereen wat wils. Vervelen is dus geen optie!

Het vakantieaanbod bestaat zowel uit een aantal vaste waarden als enkele nieuwe activiteiten. Zo mag je rekenen op het bekende Start-to-Swim, de Creadagen, het Kleuterkamp, Pony fun, een uitstap naar Toverland en natuurlijk het Kookkamp. Voor deze laatste activiteit hebben we een tof extraatje in petto, want dit jaar komt er een échte topchef op bezoek! Ook Cinemaatjes is weer van de partij. Dit keer wordt ‘Smallfoot’ een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en vreugdevolle nieuwe ontdekkingen, vertoond.

 

Nieuwe activiteiten

Ook een aantal nieuwe activiteiten springen in het oog. Het Taalbad, bijvoorbeeld. Dit is een speelweek voor kinderen die het Nederlands extra willen oefenen. Dit doen ze aan de hand van allerlei leuke spelletjes. Elke dag wordt er gewerkt rond een ander thema. Ook voor de actievelingen zit er heel wat leuks tussen. Tijdens Klim & Fun bedwingen kinderen de klimmuur als een ervaren luchtacrobaat en tijdens de uitstap naar Jump XL Eersel kunnen ze hun jumpings skills en salto’s oefenen.

Wie graag diverse sporten uitprobeert kan hiervoor terecht op het Noord-Limburgse sportkicks. Dit is een spel-instuif waar jongeren kennismaken met meer dan 20 verschillende sporten. De tennisclubs in ons stadje – ATC en HTC – organiseren daarenboven ook elk een tenniskamp. Wie liever echter tegen de bal trapt in plaats van slaat, kan zich uitleven tijdens het voetbalkamp van Kidssport.

 

Digitaal inschrijven

Om wachtrijen te voorkomen werkt de stad Hamont-Achel al enkele jaren met digitale inschrijvingen. Via https://reservaties.hamont-achel.be dien je als ouder eenmalig al je gezinsleden te registreren. Dat kan je op voorhand doen. De inschrijvingen gaan van start op woensdag 20 februari om 10.00 uur, zowel online als aan de balies van het UiTpunt. Wacht niet te lang met inschrijven. Uit het verleden blijkt namelijk dat sommige activiteiten snel volzet zijn.

Tickets voor de Cinemaatjes Smallfoot kan je niet vooraf reserveren, maar reken je af aan de kassa. Voor informatie en inschrijven voor het Taalbad, dien je je te wenden tot het Huis van het Kind. Inschrijven voor activiteiten van externe organisaties – zoals de tenniskampen, het KidsSport voetbalkamp… –  doe je bij deze organisaties zelf.

 

Combineren met kinderopvang

Voor een aantal activiteiten bestaat de mogelijkheid om je kind(eren) ervoor of erna naar de opvang te laten gaan. Je kroost wordt dan onder begeleiding naar de activiteit gebracht en nadien terug opgehaald. Je dient je kind(eren) hiervoor in te schrijven bij IBO De Pagadder met de vermelding ‘deelname’ en de activiteit. De activiteiten waarvoor dit kan zijn het Kleuterkamp, de tenniskampen, Toverland, Klim&Fun, Kookkamp, de Creadagen, het Taalbad, de Noord-Limburgse Sportkicks en Jump XL Eersel.

Een totaaloverzicht van het vakantieaanbod vind je hier terug. Meer weten over de opvangmogelijkheden? Neem contact op met het Huis van het Kind via huisvanhetkind@hamont-achel.be of 011 51 05 60.

Nieuwsoverzicht
Vakantieaanbod Pasen 2019

Openingsuren & contact

Sport - UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
sport@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 14 tot 17 uur

Sport - UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
sport@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 14 tot 17 uur