naar inhoud

Schrijf jouw school of vereniging in voor de zwerfvuilactie

06 februari ’19 (wo)

Op 22, 23 en 24 maart vindt de jaarlijkse zwerfvuilactie van Limburg.net plaats. Tijdens dit weekend steken scholen en verenigingen de handen uit de mouwen en maken ze een gebied dat hen wordt toegewezen zwerfvuilvrij. Met dit initiatief wil Limburg.net, samen met de stad Hamont-Achel en de deelnemers, duidelijk aangeven dat het achteloos wegwerpen van blikjes, papiertjes, flesjes… niet kan.

 

In Hamont-Achel wordt er actief ingezet op de aanpak van de zwerfvuilproblematiek. De medewerkers van de stadswerf maken dagelijks de vuilbakken leeg, halen het zwerfvuil op en ruimen sluikstorten op. Ook als inwoner kan je meehelpen om je omgeving proper te houden. Door samen met je vereniging of school mee te doen met de zwerfvuilactie, bijvoorbeeld. Per opgeruimde kilometer ontvangt de school of de vereniging € 15.

 

Doe jij mee?

Scholen en verenigingen uit Hamont-Achel kunnen zich voor de zwerfvuilactie inschrijven via het e-formulier of aan de balie van de milieudienst op het stadhuis. Dit kan tot uiterlijk 26 februari. De deelnemende partijen kunnen steeds aangeven hoeveel kilometer en in welk gebied ze zwerfvuil willen opruimen. Het opruimmateriaal – waaronder grijptangen, fluorescerende hesjes, handschoenen… – wordt voorzien en kan voor aanvang van de actie afgehaald worden op het stadhuis.

 

Claimkaart

Ook in een kleine groep (max. 4 personen) of als individu kan je de strijd tegen zwerfvuil aangaan. Aan de hand van de zogenaamde ‘claimkaart’ kan je namelijk een gebied in Hamont-Achel ‘claimen’ dat je vervolgens afvalvrij houdt. In ruil hiervoor ontvang je LimbU’s. Deze Limburgse gemeenschapsmunt kan je inruilen voor filmtickets, een reischeque van de NMBS, tickets voor De Lijn, een bon voor de Kringwinkel…

 

Wie graag individueel of in een kleine groep de strijd tegen zwerfvuil aangaat, kan hier een kijkje nemen.

Nieuwsoverzicht
Zwerfvuilactie 2018

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.