naar inhoud

Lichtgevende brigadierbordjes voor gemachtigde opzichters

16 januari ’19 (wo)

Veiligheid is belangrijk; dat weten onze gemachtigde opzichters maar al te goed. Door weer en wind zorgen zij ervoor dat kinderen in Hamont-Achel veilig kunnen oversteken wanneer ze onderweg zijn naar school of wanneer ze net terug naar huis gaan. Maar ook hun eigen veiligheid tijdens de donkere dagen is belangrijk. Nu hebben ze soms handen te kort: hun seingeversbordje in de ene hand, een lichttoorts in de andere, eventueel een paraplu wanneer het regent… Om dit probleem de wereld uit te helpen en om de zichtbaarheid van de opzichters in het verkeer te verhogen, kocht de stad een 60-tal brigadierbordjes met ledverlichting aan.

 

De 70 gemachtigde opzichters die onze stad rijk is, zullen allemaal gebruik kunnen maken van het vernieuwde seingeversbordje. Niet elke opzichter krijgt echter een eigen exemplaar. Bij De Horizon en op ‘t Lo zijn er twee uitrustingen beschikbaar voor meerdere personen. Zij staan immers dagelijks aan de schoolpoort en kunnen de bordjes makkelijk met elkaar delen. De Achellier en De Robbert werken met vrijwilligers op verschillende locaties, waardoor zij over een individuele uitrusting beschikken.

 

Vandaag ontvingen de eerste gemachtigde opzichters hun lichtgevend seinbordje uit handen van schepen van Openbare Werken Bèr van de Schans.

Nieuwsoverzicht
Gemachtigde opzichters

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.