naar inhoud

Tentoonstelling 'Graafschap Loon' in de bibliotheek

21 december ’18 (vr)

Tijdens de Middeleeuwen maakte Hamont deel uit van het graafschap Loon. De geschiedenis van deze voorloper van de provincie Limburg zit vervat in een aantal unieke archeologische voorwerpen, afbeeldingen en beschrijvingen. Een deel van deze stukken werd zowel door twee beschermde kerken van Hamont-Achel als Heemkundige Kring De Goede Stede, de Teutenkamer en enkele particulieren uitgeleend aan de tentoonstelling ‘1000 jaar graafschap Loon’ die momenteel loopt in Alden Biesen. Al hoef je voor een portie geschiedenis rond het graafschap Loon niet helemaal richting Bilzen af te zakken. Je kan hiervoor ook terecht op de expositie van Heemkundige Kring De Goede Stede in de bibliotheek van Hamont.

 

“Het stadsbestuur hecht veel belang aan de geschiedenis van Hamont-Achel”, vertelt schepen van Erfgoed en Monumenten Guy Joosten. “De periode van het graafschap Loon was destijds ontzettend belangrijk. In het bijzonder voor Hamont aangezien het toen één van de Loonse steden in onze provincie werd. Dat is en blijft toch een uniek feit dat ons onderscheidt van vele andere gemeenten in onze provincie. Omdat we vinden dat we deze geschiedenis moeten koesteren, ondersteunen we graag de expositie ‘Graafschap Loon’ van de Heemkundige Kring De Goede Stede.”

 

De tentoonstelling ‘Graafschap Loon’ staat vanaf 28 december tot eind januari in de bibliotheek van Hamont opgesteld. Daarna verhuist ze naar het Michielshof tot eind maart. Een bezoekje brengen doe je tijdens de openingsuren.

Nieuwsoverzicht
bibliotheek

Openingsuren & contact

Erfgoed - UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
erfgoed@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

Erfgoed - UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
erfgoed@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over