ZaHAlige zomer in aantocht!

24 mei ’24 (vr)

Ben jij al volop bezig met het maken van vakantieplannen? Houd dan zeker nog enkele gaatjes vrij in je agenda voor een zomer vol plezier! Want, krijg je het niet warm van het zomerweer, dan zeker wel van alle activiteiten die het stadsbestuur, Monastery Garden en de Hamont-Achelse verenigingen deze zomer voor jou in petto hebben! 

“Vorig jaar beleefden we een topzomer in Hamont-Achel,” vertelt burgemeester Tom Cox, “eentje die we dit jaar minstens willen evenaren. We mogen dan ook fier zijn op onze stadsmedewerkers en de Hamont-Achelse verenigingen voor het uitwerken van alweer een prachtig programma voor jong en oud!”


Parkies

Na het succes van vorig jaar kan je ook deze zomer weer genieten van maar liefst zeven gratis Parkies-concerten! Elke vrijdag in juli en tot en met 16 augustus wordt het grasplein aan het Michielshof omgetoverd tot het Parkiesdorp. Dit dorp is telkens geopend van 19.00 tot 23.15 uur. Benieuwd naar de line-up?

  • 5 juli: L'Adele (Adele Tribute Band VTM ‘Starstruck)
  • 12 juli: Günther Neefs
  • 19 juli: Top Guns (80’s covers met Sean Dhondt)
  • 26 juli: Soulbrothers met Wim Soutaer
  • 2 augustus: Gene Thomas
  • 9 augustus: 2 Fabiola & DJ Pat Krimson
  • 16 augustus: Barbara Dex – Country Girl


Een bruisend verenigingsleven
 

Ook de jaarlijks terugkerende evenementen van de Hamont- Achelse verenigingen staan weer op de planning. “Deze zomer keert ook het evenementendorp Monastery Garden terug,” vertelt schepen van cultuur Joren Mertens. “Zij strijken dit jaar neer op het grasveld van lagere school De Robbert aan de Kloosterstraat in Hamont. Daarnaast zetten een heleboel verenigingen zich in om er een bruisende zomer van te maken! Van openluchtconcerten tot festivals, van bierfestivals tot openluchtfilms… er is voor ieder wat wils. Denk maar aan Konzjee Afterwork en Hopz Bierbelevingsfestival. Rock Monsieur, de Groene Halve Marathon en Hamonttisser sluiten deze fantastische zomer traditiegetrouw af.”

 
TVL-vertelling en Groet & Ontmoet

Aan gezelligheid zal het deze zomer zeker niet ontbreken. Ook Zorgzame Buurten is weer van de partij. Met Groet en Ontmoet in Monastery Garden bijvoorbeeld, maar ook met een zomertoer doorheen de kerkdorpen. Voor een avond gevuld met een flink pak humor, vertier en ambiance zit je dan weer helemaal goed op de TVL-vertelling in Monastery Garden. Niemand minder dan Jeroen Verdick neemt de hoofdshow voor zich en opkomend talent Tim Loobuyck voorziet het voorprogramma. Bovendien trakteert brouwerij Martens elke luisteraar op een Sezoens biertje.  

 
Jong Hamont-Achel 

“Onze schoolgaande jeugd wordt zeker niet vergeten,” verzekert schepen van Jeugd Ilse Jaspers. “Ook dit jaar wordt de zomer afgetrapt met Chill-Out Fest voor jongeren en de zomer Kick-off voor 6 tot 12-jarigen in het stadspark. En onze medewerkers werkten een mooi, gevarieerd vakantieaanbod uit zodat onze Hamont-Achelse jeugd zich tijdens de vakantie zeker niet hoeft te vervelen!”

Het volledige vakantieaanbod vind je terug op www.hamont-achel.be/zomeraanbod. En, goed om weten: begin augustus Circus Pepino neer in Achel met acrobatie, clowns, dieren, jongleurs en andere spectaculaire kunsten.  

Je vindt de vele activiteiten en evenementen van de zaHAlige zomer binnenkort ook terug op www.hamont-achel.be/activiteiten en in De Belleman van juni die binnenkort in je brievenbus valt.


Een zomerse studentenjob

Ben jij – bij voorkeur – 18 jaar of ouder en wil jij deze zomer op een leuke manier een centje bijverdienen? Meehelpen aan de kassa of bar tijdens één of meerdere Parkiesconcerten in Hamont-Achel? En dat het liefst van alles met je vrienden, jeugdbeweging of vereniging? Schrijf je dan snel in via www.parkies.be/studentenjobs.

Nieuwsoverzicht