Vrijwilligers: wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen?

30 maart ’24 (za)

Als er één ding is wat iedere vrijwilliger in Hamont-Achel verdient, dan is het wel een hele dikke dankjewel. Om die reden zet het stadsbestuur jaarlijks in op waarderingsacties om vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. Helaas worden er heel wat vrijwilligers ‘vergeten’ omdat er geen volledig overzicht is van iedereen die zich inzet voor onze gemeenschap. Daar wil het stadsbestuur iets aan veranderen.

Om alle vrijwilligers te kunnen bedanken voor wat ze voor Hamont-Achel betekenen en om ze te kunnen informeren indien nodig, wil het stadsbestuur het vrijwilligersbestand in kaart brengen. Help jij mee het lijstje te vervolledigen?


Vrijwilligerswerk groot én klein

Elk engagement voor de gemeenschap van Hamont-Achel – hoe groot of klein het ook is – is meer dan waardevol. Draag jij een steentje bij in het vrijwilligersleven? Steek je een handje toe bij zorgbehoevenden? Doe je ooit boodschappen voor je minder mobiele buurvrouw? Of laat je de hond uit van je overbuur die slecht ter been is? Dit zijn allemaal vormen van vrijwilligerswerk waarvoor jij een dikke pluim verdient!


Ben jij of ken jij een vrijwilliger?

Doe jij wel eens vrijwilligerswerk in Hamont-Achel? Of ken jij iemand die zich inzet voor de gemeenschap? Dan kan je dat eenvoudig doorgeven via www.hamont-achel.be/vrijwilligers. Goed om weten: je kan dit formulier ook invullen aan de balies van de bibliotheek/UiTpunt, het dienstencentrum De Kring of het stads- en gemeenschapshuis.

Nieuwsoverzicht