Jeugdboekenmaand: de bib gaat voor goud!

20 februari ’24 (di)

In maart viert de bib feest! Het is een maand waar scholen, bibliotheken en boekenfans elk jaar naar uitkijken. De Jeugdboekenmaand is de kers op de taart in kinderboekenland en barst ook dit jaar van boekenpret en leesplezier, met een thema om spieren en hersenkronkels bij te laten rollen: sport en spel.

De hele maand kan je in zowel de bib van Hamont als Achel leuke dingen doen en ontdekken. Zoals de voorbije jaren staat er ook nu weer een spel voor alle leerlingen van het derde leerjaar in de steigers: een leuke en leerrijke boekenoefening vol rek-, stretch-, woord- en leesspelletjes.

Wil je een podiumplekje veroveren?  Ga dan voor goud en verzamel een kleurenkwartet! Deze activiteiten staan alvast in de startblokken:

  • FIT-O-LEZER: ben jij een echte ‘boeken-builder’? Span je spieren in een spelletje gewichtheffen-voor-lezers.
  • SPEEL-XL: daag je broer, zus of klasgenoot uit voor een spannend spelletje OXO, vier-op-een-rij, ringwerpen of mikado.
  • READY? SET? KLEUR!: haal een kleurplaat uit en breng de kunstenaar in je naar boven.
  • KIJK EENS!: rep je naar Cinema Walburg op woensdag 20 maart om 14.00 uur voor de vertoning van de film Mini-Zlatan en oom Bestie, het verhaal over de vriendschap tussen voetbalfan Ella en haar oom Tommy: een aanstekelijke en vrolijke film.
  • BOEK IN BEWEGING: kom naar het voorleeshalfuurtje en zet niet alleen je beste oor, maar ook je beste beentje voor.
  • OLYMPISCHE LEESVLAM: het mooiste of leukste boek dat je gelezen hebt? Schrijf de titel op een olympische vlam en wakker samen met de bib het leesvuur aan.

Verzamelde je minstens 5 kaarten bij mekaar?  Dan zet de bib je op de eerste plaats en verdien je een kleine attentie!

Nieuwsoverzicht