naar inhoud

Werken Laathoeve gestart

22 november ’18 (do)

Vandaag zijn de consolidatiewerken aan de oude schuur op de Laathoeve gestart. Deze stortte eerder dit jaar immers in. De werken gebeuren in opdracht van de stad door een gespecialiseerde bouwonderneming en onder toezicht van een deskundig architectenbureau. Alles gebeurt bovendien met goedkeuring en onder supervisie van het Agentschap Onroerend Erfgoed.

De werken bestaan enerzijds uit schoringswerken en anderzijds uit het inventariseren van recupereerbare materialen. Deze zullen opgestapeld worden in afwachting van een mogelijke heropbouw.

De stadsdiensten werken ondertussen verder aan het dossier in navolging van de gemeenteraadsbeslissing van 27 augustus 2018, waarbij de intentie uitgesproken werd tot het verwerven van de site. Dit onder verschillende strikte voorwaarden, zoals het vinden van een geschikte herbestemming voor het monument met een meerwaarde voor Hamont-Achel en de grensoverschrijdende regio. Ook moet er zeker zijn dat de erfgoedpremies later niet teruggevorderd zullen worden van de huidige eigenaar.

Nieuwsoverzicht
Laathoeve

Openingsuren & contact

Erfgoed - UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
erfgoed@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Erfgoed - UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
erfgoed@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten