Koesterweek: Laat je sterrenkind schitteren aan de koesterwolk

20 november ’23 (ma)

Van 8 tot en met 15 december is het Koesterweek, een initiatief van het Berrefonds waarbij het overlijden van kinderen bespreekbaar wordt gemaakt. Het Huis van het Kind Hamont-Achel wil tijdens deze week de kinderen die overleden zijn extra benoemen. Ouders van sterrenkinderen geven namelijk aan dat het warm voelt wanneer de namen van hun kinderen genoemd worden of zichtbaar zijn. 

Tijdens de Koesterweek zal er in het Huis van het Kind een wolk hangen. Hieraan kunnen sterretjes en hartjes met daarop de namen van overleden kindjes* bevestigd worden. Ouders die dit wensen, kunnen hun overleden zoon of dochter er een plekje geven. Zo zorgen we er samen voor dat deze kinderen* schitteren aan de koesterwolk.

Intiem herdenkingsmoment

Op Wereldlichtjesdag – zondag 10 december – organiseert het Huis van het Kind een intiem bezinningsmoment voor de ouders van overleden kinderen bij de wolk. Het opzet is ruimte te creëren om extra stil te staan bij het verhaal en het verlies van deze gezinnen en ouders de kans te geven om met andere ouders over dit verlies te praten. 

Ouders die graag de naam van hun overleden kind aan de wolk (laten) hangen en/of deel wensen te nemen aan het intieme herdenkingsmoment op 10 december kunnen dit doorgeven via huisvanhetkind@hamont-achel.be of 011 51 05 60. Wie dat wenst, kan uiteraard ook langskomen in Huis van het Kind. Aan de balie staat er een bokaal waarin je de naam van je kind* kan deponeren.

Nieuwsoverzicht
Themabeeld - Koesterweek Berrefonds

Openingsuren & contact

Huis van het Kind

adres
Kloosterstraat 153930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 60
e-mail
huisvanhetkind@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 13.30 tot 16.30 uur