Infomarkt: samenleven met wolven en everzwijnen

16 november ’23 (do)

In onze drukbevolkte regio is natuur - en dus ook wolven en everzwijnen - dichterbij dan we denken. We vinden ze niet alleen in afgelegen reservaten of bossen, maar ook in onze eigen woonomgeving. Maar hoe leef je samen met wolven en everzwijnen? Kom er alles over te weten tijdens de infomarkt op zaterdag 25 november 2023 van 10.00 tot 15.00 uur in Houthalen-Helchteren.

Sommige dieren hebben zich aangepast aan het leven dicht bij mensen en hoewel het contact met de natuur verrijkend kan zijn, kunnen deze dieren soms voor overlast en schade zorgen wanneer ze op zoek zijn naar voedsel en onderdak. Door het nemen van gepaste preventieve maatregelen, kan een groot deel van deze overlast worden voorkomen. Het Agentschap voor Natuur en Bos organiseert een infomarkt om jouw vragen over het samenleven met wolven en everzwijnen te beantwoorden.

Wil jij meer weten over de aanwezigheid van deze dieren in jouw buurt? Ben je geïnteresseerd in hoe je jouw eigen dieren kan beschermen of wil je meer informatie over eventuele subsidiemogelijkheden? Je bent van harte welkom! Experts van verschillende partners en sectoren staan klaar om je te informeren.

De infomarkt is gratis en vindt plaats op zaterdag 25 november van 10.00 tot 15.00 uur in het NAC in Houthalen-Helchteren (Pastorijstraat 30, 3530 Houthalen-Helchteren).

Meer info: https://natuurenbos.vlaanderen.be/

Nieuwsoverzicht