naar inhoud

Najaarsschoonmaak op de begraafplaatsen van start

14 november ’18 (wo)

Naar jaarlijkse gewoonte beginnen de medewerkers van de stadwerf begin december met het opruimen van de verwelkte bloemen op de stedelijke kerkhoven. Zo zien alle begraafplaatsen er binnenkort weer verzorgd uit. De vele bloemen die tijdens Allerheiligen bij de graven werden geplaatst, zijn intussen namelijk afgestorven. Plaats jij regelmatig een bloemstuk of ander ornament op het graf van een overledene? Denk er dan aan dat je dit dient te verwijderen wanneer het verwelkt of stuk is. Hiervoor zijn vuilbakken voorzien op de begraafplaatsen.

 

De opruimingswerken starten op maandag 3 december en nemen enkele dagen in beslag. Alle verwelkte planten en gebroken potten en schalen die er dan nog staan, worden verwijderd. Voor dit initiatief beroept de stad zich op het geldende politiereglement. Hierin staat namelijk het volgende: “De bloemen en planten op de graven aangebracht, moeten steeds in goede staat onderhouden worden. Wanneer ze afgestorven zijn, moeten ze verwijderd worden naar de daartoe bestemde plaats. Bij gebreke hiervan zal de opruiming gebeuren door de stadsdiensten.”

 

Decoratieve stukken die wel nog in goede staat zijn, blijven op het graf staan. Enkel potjes die vastzitten aan verwelkte planten worden weggehaald. Twijfel je of jouw bloemstuk, plant, pot of schaal nog in intact is? Ga dan voor 3 december even langs bij het graf van jouw dierbaren om een kijkje te nemen. De stad is in geen enkel opzicht verantwoordelijk voor zaken die weg zijn.

Nieuwsoverzicht
Foto Evert Meijs

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.

Lees meer artikels over