Plantenverkoop Natuurpunt: draag bij aan natuur en klimaat

13 september ’23 (wo)

Net als vorige jaren organiseert Natuurpunt in samenwerking met het Klimaatcafé van de stad Hamont-Achel een bomen- en struikenverkoop. De focus ligt hierbij op planten van hier omdat deze zijn aangepast aan ons milieu, de groeiomstandigheden en de dieren die in onze omgeving leven. Door deel te nemen aan de plantenverkoop draag je dus bij aan de natuur, de biodiversiteit én aan het klimaat!


Op www.natuurpuntlimburg.be/plantenverkoop/bestellen/hamont-achel kan je kiezen uit een ruim aanbod aan bomen, struiken en planten zoals een frambozenstruik, hazelaar of haagbeuk maar ook nestkastjes of bloemenzaad zijn beschikbaar. Bestellen kan tot 1 november 2023.


Het afhaalmoment voor de aangekochte bomen en planten is voorzien op zaterdag 18 november. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan je jouw bestelling ophalen aan de stadswerf (Middenweg 5, 3930 Hamont-Achel).


Voordelen voor inwoners van Hamont-Achel

Bestel je voor meer dan 10 euro, dan schenkt de stad Hamont-Achel je een gratis boompje en bessenstruik. Bij je bestelling kun je je voorkeur aanduiden. Let wel: dit geldt enkel voor inwoners van Hamont-Achel en per gezin/adres kan je maar één bestelling plaatsen. Ben je daarnaast ook lid van Natuurpunt? Dan krijg je 10% korting.


Hulp bij je plantenkeuze én een gratis boom

De juiste planten kiezen voor je tuin is niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig kan je rekenen op het advies van de Hamont-Achelse Tuinrangers! Deze ervaren tuiniers met een hart voor de natuur komen gratis op huisbezoek en bekijken samen met jou wat er mogelijk is in jouw tuin. Daarbij adviseren ze je ook in de keuze van de juiste bomen of struiken. Je boekt jouw gratis tuinadvies via www.tuinrangers.be/tuinadvies-aanvragen.


Inwoners bij wie een Tuinranger langsgaat of waarbij een tuinbezoek staat ingepland, kunnen een gratis boom bestellen. Ze dienen hun keuze van boom door te geven via duurzaamheid@hamont-achel.be. De stad Hamont-Achel bestelt de boom, welke samen met eventuele andere aangekochte planten afgehaald kan worden op 18 november op de stadswerf.

Nieuwsoverzicht