Eindelijk verlichting op Bosstraat/Hamonterweg tussen Hoek en Militaire Dijk

17 augustus ’23 (do)

Goed nieuws! Vanaf vrijdag 18 augustus start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het plaatsen van verlichtingspalen op de Bosstraat/Hamonterweg (N71) tussen de Hoek en Militaire Dijk. Het donkere stuk rijbaan wordt op deze manier beter verlicht wat de verkeersveiligheid ten goede zal komen.

“Al sinds de vernieuwing van de Bosstraat/Hamonterweg (2017-2019) drongen we er als stadsbestuur bij het Agentschap Wegen en Verkeer op aan om verlichting te plaatsen op dit bijzonder donkere stuk tussen Hoek en Militaire Dijk,” vertelt burgemeester Theo Schuurmans. “Omwille van verschillende milieuredenen was dat voorheen niet mogelijk. We zijn blij dat ons aandringen nu eindelijk loont en de werken morgen al van start gaan. De verkeerssituatie op deze drukke baan wordt zo een pak veiliger voor iedere weggebruiker.”

Tijdens de werken wordt het fietspad aan één kant van de weg afgesloten en moeten fietsers langs de andere kant van de weg over het fietspad. Buiten de werkuren is het fietspad wel aan de beide zijden van de weg toegankelijk. Het einde van de werken is voorzien op 1 september 2023.

Nieuwsoverzicht