Nieuw evenementenkader en subsidie voor organiseren van veiligere events

26 mei ’23 (vr)

De gemeenteraad van Hamont-Achel keurde gisteren het nieuwe evenementenkader goed. Dit werd samen met politiezone HANO en gemeente Pelt opgesteld en biedt organisatoren een houvast bij het organiseren van een event en alles wat daarbij komt kijken. Dat is vandaag de dag namelijk heel wat, vooral op vlak van veiligheid. De stad Hamont-Achel wil organisatoren daarin bijstaan. Enerzijds door het voorzien van een leidraad, anderzijds door financiële middelen ter beschikking te stellen voor het voorzien van erkende security.


Verenigingen organiseren steeds creatievere evenementen, iets wat het stadsbestuur als zeer positief ervaart. Maar hierdoor is het niet altijd duidelijk wat precies de regelgeving is en welke ondersteuning de stad Hamont-Achel kan geven. Het evenementenkader schept duidelijkheid en eenvormigheid voor zowel de organisatoren als de betrokken gemeenten, politiezone en brandweer.


Voor elk denkbaar evenement geeft het evenementenkader aan wat de stad verwacht van de organisatoren en wat zij daarvoor in de plaats krijgen. Ook beoogt men een eenvoudigere aanvraagprocedure op één plaats. Zo wil men binnen de hele politiezone HANO een betere dienstverlening uitbouwen, streven naar een eenvormig proces en het afstemmen met de eisen van brandweer en andere bij wet geregelde instanties vergemakkelijken. Het UiTpunt Hamont-Achel biedt hierbij de nodige ondersteuning.  


Veiligheid is prioriteit

Zeker op vlak van veiligheid worden de eisen steeds strenger. Zo dienen organisatoren voor bepaalde evenementen op advies van de politie erkende security te voorzien. Om tegemoet te komen aan deze extra kost ontwikkelde de stad Hamont-Achel een subsidiereglement om organisatoren die aangesloten zijn bij een stedelijke adviesraad te ondersteunen voor een bedrag van € 150 per opgelegde erkende security. Op die manier wil de stad veiligheid én feesten hand in hand laten gaan.

Nieuwsoverzicht
Themabeeld - Concert

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten