Ben jij klaar voor een zaHAlige zomer?!

23 mei ’23 (di)

Ben jij al volop bezig met het maken van vakantieplannen? Houd dan zeker nog enkele gaatjes vrij want deze zomer bruist Hamont-Achel van de activiteiten! In juli en augustus kan je niet alleen genieten van een hele reeks gratis Parkiesconcerten, ook Monastery Garden pakt uit met een goed gevuld programma. Daarnaast staan ook de jaarlijks terugkerende evenementen vanuit de Hamont-Achelse verenigingen weer met stip op de agenda en valt er ook voor jong Hamont-Achel heel wat te beleven. Zet je dus schrap voor een zaHAlige zomer!

“Nog even en de schoolgaande jeugd en kinderen kunnen genieten van een welverdiende vakantie,” vertelt schepen van Jeugd Ilse Jaspers. “Om deze in stijl af te trappen, organiseren we twee activiteiten. Na het laatste examen op 23 juni zijn jongeren vanaf 12 jaar welkom op Chill-Out Fest. Met hangstoelen, drankjes, snacks, waterpistolen en spelen zoals kubb, tafeltennis en spikeball wordt de jongerensite rondom Skatepark 3930 omgetoverd tot een mega chillzone. Op vrijdag 30 juni is het de beurt aan de kinderen van de lagere school. Van 12.00 tot 16.00 uur kunnen zij samen met hun gezin de start van de zomervakantie inluiden in het stadspark dat voor deze gelegenheid getransformeerd wordt tot een mini circusfestival.”

“Na de coronapandemie is het ook tijd om het leven opnieuw cultuur in te blazen,” vult Joren Mertens, schepen van cultuur, aan. “Deze zomer bundelt het UiTpunt van Hamont-Achel de krachten met Parkies: het grootste kleinste festival van Vlaanderen, vzw De Heren en de bezielers van Monastery Garden om een goed gevuld zomerprogramma aan te kunnen bieden. Er valt dus zowel voor jong als oud heel wat te beleven.”

Parkies

Zowel in Hamont als Achel kan je deze zomer genieten van een reeks gratis Parkiesconcerten. Vrijdag 7, 14, 21, 28 juli en 11 augustus vind je het Parkiesdorp op het grasplein aan het Michielshof in Achel. Op vrijdag 4 en 18 augustus kan je het Parkiesdorp vinden in de kloostertuin in Hamont. Dit dorp is telkens geopend van 19.00 tot 23.15 uur. Benieuwd naar de line-up? Ontdek het hier:

  • 7 juli: Rocket Guy – Elton John Tribute
  • 14 juli: Margriet & Celien
  • 21 juli: Gers Pardoel
  • 28 juli: ABBA4U
  • 4 augustus: Gustaph
  • 11 augustus: Karen Damen & Topguns met o.a. Sean Dhondt
  • 18 augustus: Guy Swinnen Band

Monastery Garden 2.0

“Monastery Garden vindt dit jaar plaats in de authentieke kloostertuin van het Ursulinenklooster in Hamont,” gaat schepen Joren Mertens verder. “Het evenementendorp trapt op 14 juli naar goede gewoonte af met Konzjee Afterwork. Daarnaast is Monastery de place to be voor evenementen als  Klöstercantus, Hopz! Bierbelevingsfestival, Retro*Nation Outdoor, Mid Summer Alpenfest, twee comedy nights, een vinylbeurs, een trappist tasting, Rock Monsieur en Hamontisser. Verwacht je aan een gezellige, groene stadstuin met heerlijke zomervibes waar ook ruimte is rustige activiteiten. Je kan bijvoorbeeld aan tafel aanschuiven tijdens de High Wine van de Wereldwinkel, in het zadel kruipen tijden de fietstocht van Tuinhier Hamont, een gedicht, boek of lied aanvragen bij de Juke Books, je eigen bibtas kleuren tijdens de Pop-up Zomer-Bib of elkaar groeten en ontmoeten tijdens één van de ontmoetingsmomenten van Buurtzorg. Er is voor elk wat wils.”

TVL-vertelling

Op woensdag 23 augustus strijkt TVL Vertelling neer in Hamont-Achel. Niemand minder dan spring-in-het-veld Nigel Williams en sidekick Piet de Praitere zorgen die avond voor een avond vol humor, vertier en ambiance. Iedere bezoeker wordt getrakteerd door brouwerij Martens op een heerlijk biertje.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, bruist ook het verenigingsleven er stevig op los met jaarlijks terugkerende evenementen  zoals het Openluchtbal en Fierljeppen. Wat er deze zomer allemaal te beleven valt, ontdek je binnenkort op www.hamont-achel.be/activiteiten en in De Belleman van juli die begin juli in je brievenbus valt.

Meer bruis in Hamont-Achel

“Het is duidelijk dat de Hamont-Achelaar deze zomer wat betreft culturele activiteiten zeker niet op zijn honger zal blijven zitten”, concludeert burgemeester Theo Schuurmans. “En laat net dat ons opzet geweest zijn. Het stadsbestuur koos ervoor om een stevige versnelling hoger te schakelen om Hamont-Achel een levendige zomer te bezorgen en de bruis van voorheen terug te brengen.” 

Een zomerse studentenjob

Ben jij – bij voorkeur – 18 jaar of ouder en wil jij deze zomer op een leuke manier een centje bijverdienen? Meehelpen aan de kassa of bar tijdens één of meerdere Parkiesconcerten in Hamont-Achel? En dat het liefst van alles met je vrienden, jeugdbeweging of vereniging? Schrijf je dan snel in via www.parkies.be/studentenjobs.

Nieuwsoverzicht