naar inhoud

Nacht van de Duisternis

17 oktober ’18 (wo)

Op 20 oktober vindt de 23ste editie van de Nacht van de Duisternis plaats. Met dit initiatief willen de Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) in samenwerking met Infrax de impact van lichtvervuiling in de kijker zetten. Ook Hamont-Achel springt mee op de kar. Dat betekent dat komende zaterdag de openbare avondverlichting wordt gedoofd en de klemtoonverlichting uitgaat.

 

Omleidingswegen blijven verlicht

 

Om de veiligheid niet in het gedrang te brengen, zal er wel steeds minimale verlichting zijn. Zo blijven cruciale verkeerspunten verlicht, net zoals de omleidingswegen. Het licht in de Rodenbachstraat, de Kapelstraat, De Kiekoet en de Orchideeënlaan blijft dus branden, net zoals op het stuk met éénrichtingsverkeer op de Bosstraat en in de Middenweg. Ook de straatlampen op de fietsersomleiding via de Lillerheidestraat, Broekkant en Hees blijven aan.

 

Vandaag de dag wordt er te veel verlicht. En dat is niet zonder gevolgen… Vooral de plaatselijke fauna en flora lijden eronder. Overmatig licht verstoort immers de natuurlijke dag- en nachtcyclus van planten en dieren. Maar ook mensen kunnen hierdoor gezondheidsproblemen ondervinden. Zo kan te veel licht het slaappatroon namelijk ernstig verstoren.

 

Avondje sterrenkijken

 

In verschillende steden en gemeenten vinden er activiteiten plaats die kaderen in de Nacht van de Duisternis. In Hamont-Achel organiseert de sterrenkundige vereniging een kijkavond waarbij gezocht wordt naar de sterren, de maan en planeten. De vereniging nodigt iedereen uit om deze avond te komen proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht. Ben jij er graag bij? Zak dan op zaterdag 20 oktober om 20.00 uur af naar domein De Bever.

Nieuwsoverzicht
Nacht van de Duisternis

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.