naar inhoud

Het UiTpunt en de bibliotheek digitaliseren

08 oktober ’18 (ma)

Al verschillende jaren kan je tickets voor het aha!-programma online aankopen en ook voor diverse sportactiviteiten en het vakantieaanbod voor kinderen kan je jezelf en je gezin registreren via de stedelijke website. Het UiTpunt zette deze maand echter opnieuw een aantal grote stappen in de digitalisering van haar dienstverlening. Naast de implementatie van een zelfscansysteem in de bibliotheek, werd immers ook het zaalreservatiesysteem volledig digitaal ontsloten.

 

“Meer en meer mensen hebben toegang tot het internet. De mogelijkheid om op een eenvoudige wijze van thuis uit materiaal uit te lenen of zalen te huren was voor ons dan ook een logische volgende stap”, licht schepen van Cultuur Rudi Boonen toe. “Zo is het sinds kort mogelijk om online een zaal, vergaderlokaal of sporthal vast te leggen en kan men langs deze weg ook alle materialen van de uitleendienst reserveren.”

 

Zelfscan

“Maar ook in de bib werd er hard gewerkt”, gaat Rudi Boonen verder. “De volledige collectie werd stevig onder handen genomen. Niet enkel werden oude exemplaren afgevoerd om zo extra ruimte te creëren voor nieuwe aanwinsten, alle boeken werden ook voorzien van een speciale chip. Dit gebeurde in functie van de gloednieuwe zelfscan die vandaag in werking trad. Hiermee kan je zelf boeken, tijdschriften, DVD’s en andere materialen inleveren en uitlenen. Dat is zowel voor de medewerkers van de bib als voor de bezoekers een positieve evolutie. Zo kan er immers klantgerichter gewerkt worden en is het mogelijk om het bibliotheekbezoek nog meer op maat van de individuele bezoeker af te stellen. Het biedt bovendien ook meer privacy voor de uitlener.”

 

Balie blijft toegankelijk

Het UiTpunt investeert duidelijk – mede dankzij de financiële steun van Provincie Limburg – in digitale dienstverlening. Er wordt echter ook nog steeds ingezet op een optimale service aan de uitleenbalies. Wie niet zo digitaal aangelegd is, komt dus zeker niet in de problemen. De medewerkers van het UiTpunt geven je graag een extra woordje uitleg. De centrale balie blijft immers – net zoals dat nu het geval is – een plek waar je terecht kan met al je vragen rond vrije tijd in de breedste zin. Ook een vergaderlokaal of zaal reserveren langs deze weg blijft een optie.

Nieuwsoverzicht
UiTpunt

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten