naar inhoud

10 jaar vernieuwde Posthoorn

06 oktober ’18 (za)

Polyvalente zaal ‘De Posthoorn’ in Hamont daverde gisterenavond weer eens op zijn grondvesten. Het stadsbestuur organiseerde immers een groot feest om het 10-jarig jubileum van het vernieuwde complex te vieren. Meteen werd ook het nieuwe aha!-seizoen van UiTpunt Hamont-Achel ingezet.

 

“De site van De Posthoorn in het centrum van Hamont kent een rijke geschiedenis”, zegt burgemeester Theo Schuurmans. “In het verleden stond er immers een kaarsenfabriek op deze locatie. De volledige site werd later echter gekocht door het stadsbestuur en vervolgens omgebouwd tot bibliotheek en polyvalente zaal.” Dat bleek al snel een grote aanwinst voor het Hamont-Achelse verenigingsleven, dat er vrijwel onmiddellijk tal van activiteiten organiseerde. “Omdat we merkten dat de interesse voor deze locatie bij onze inwoners erg groot was, beslisten we in 2007-2008 om de ‘oude’ Posthoorn te onderwerpen aan een grondige renovatie. Het complex werd toen omgetoverd tot een moderne podiumzaal, waar we nu nog steeds de vruchten van plukken.”

 

Stijgende ticketverkoop

Ook afgelopen zomer werd er hard gewerkt achter de schermen van De Posthoorn. Zo werd er een volledig nieuwe toog geplaatst, alsook een extra koelcel voor biervaten. Tussen de voor- en tussentoog werd een nieuwe antislipvloer gelegd en bovendien werden er ook nog eens 600 nieuwe stoelen en 115 nieuwe tafels aangekocht. Met het oog op gemakkelijker en veiliger gebruik, werd daarbij gekozen voor eenvoudig stapelbare en lichte stoelen.

 

“In z’n nieuwe jasje kan De Posthoorn er weer tal van jaren tegenaan”, zegt schepen van Cultuur Rudi Boonen. “Dat zal nodig zijn, want de stijgende ticketverkoop bewijst dat deze locatie alsook het vrijetijdsaanbod dat hier plaatsvindt nog steeds erg in trek is bij onze inwoners.” Het aha!-programma van 2018-2019 speelt daar volgens de schepen perfect op in. “Gisterenavond gaven de fantastische optredens van onder andere ‘Radio Guga’ en ‘Minneapolis, A Walk Trough Paisley Park’ alvast een voorsmaakje van een opnieuw ijzersterk aha!-seizoen. Honderden inwoners genoten er van een muzikale avond. Voor mij opnieuw het zoveelste bewijs dat De Posthoorn haar plaats als toplocatie binnen de vrijetijdsinfrastructuur veroverd heeft.”

Nieuwsoverzicht
Radio Guga

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten