naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hamonterweg tussen spoorwegovergang en Geuskens vanaf morgen weer open

04 oktober ’18 (do)

De Hamonterweg – tussen de spoorwegovergang in Neerpelt en het kruispunt met Hoek en Geuskens – wordt opnieuw opengesteld voor verkeer. Morgen – in de loop van de dag – wordt de afsluiting en de omleidingssignalisatie weggenomen, zodat verkeer hier weer mogelijk is.

In mei startte de aannemer in deze zone met de aanleg van een volledig nieuwe, gescheiden riolering. De Hamonterweg kreeg daarna ook een nieuw wegdek en nieuwe fietspaden, die van de rijweg gescheiden worden door een groene berm. De voorbije weken werden ook de voetpaden, inritten en bermen afgewerkt. Daarmee is deze fase van het project volledig afgerond. Op de Hamonterweg, vanaf het kruispunt met Geuskens en de Bosstraat, tot net voorbij het kruispunt met de Industriestraat, gaan de nuts- en rioleringswerken ondertussen op volle kracht verder.

 

Verkeerssituatie vanaf vrijdag 5 oktober

Eenmaal de werfzone is vrijgegeven, kan het auto- en vrachtverkeer vanuit Neerpelt weer grotendeels via de Hamonterweg naar Hamont rijden. De omleiding via de Sint-Antoniusweg, Lillerheidestraat en Geuskens komt daarmee te vervallen. Het eenrichtingsverkeer op de Hamonterweg tussen het kruispunt Geuskens en Militaire Dijk blijft wel gelden. De huidige omleiding van Hamont naar Achel en Neerpelt – via de Rodenbachstraat, Kiekoet en Thomas Watsonlaan – blijft ook van kracht.

Ook fietsers kunnen vanaf morgen gebruik maken van de nieuwe fietspaden langs de Hamonterweg tussen kruispunt Haag en kruispunt Geuskens. Opgelet: wie in Hamont-centrum moet zijn dient de fietsomleiding vanaf de Quatre Bras via Broekkant en Hees te volgen. De fietspaden na het kruispunt Geuskens richting Hamont zijn immers nog niet klaar voor gebruik.

 

Veilig verkeer 

Op de omleidingswegen geldt een snelheidsbeperking van 50km/u. Een aparte omleiding voor fietsers zorgt ervoor dat ook zij veilig voorbij de werken kunnen rijden. Uiteraard werkt dit verkeerssysteem enkel wanneer iedereen zich aan de omleidings- en verkeersregels houdt. De politie zal daarom blijven toezien op het naleven van de geldende regels en zal ook beboeten waar nodig.

 

Meer info over de verkeersmaatregelen alsook een omleidingsplan vind je hier

Nieuwsoverzicht